Kajak kanu klub “Varteks” Varaždin i Hrvatski kajakaški savez organiziraju 19. Varaždinski kajak-kanu maraton

ZSUGV

06. 10. 2023.

Ispred nas je 19. izdanje Varaždinskog kajak-kanu maratona, organiziran od strane Kajak kanu kluba “Varteks” Varaždin i Hrvatskog kajakaškog saveza. Ovaj atraktivni sportski događaj održat će se u subotu, 7. listopada 2023. godine, duž starog toka rijeke Drave, s početkom u Svibovcu i završetkom ispod kolnog mosta u Varaždinu.

Očekuje se sudjelovanje više od stotinu natjecatelja iz različitih kategorija, a i brojna publika tradicionalno se okuplja na obali Drave kako bi pružila podršku natjecateljima. Još uvijek imate priliku prijaviti se za utrku putem elektroničke pošte na adresu: darkotomasek@gmail.com ili tmiljenko@yahoo.com do petka, 6. listopada 2023. godine, do 18:00 sati. Kotizacija, odnosno startnina iznosi 10 eura po natjecatelju, a uplata je moguća gotovinom ili putem uplate na žiro račun s IBAN-om: HR1024840081101160853.

Staza za kategorije juniori, seniori, veterani i turisti proteže se duž starog korita rijeke Drave i iznosi otprilike 10 km.
Kategorija kadeti starta na starom koritu rijeke Drave, a cilj je ispod kolnog mosta na rijeci Dravi, s duljinom staze od otprilike 1,5 km.
Start spusta za kategorije juniori, seniori, veterani i turisti zakazan je za 11 sati, dok će kadeti startati u 13 sati, vozeći u slalom čamcima.

Sva plovila moraju biti odgovarajuće opremljena i nepotopiva, a natjecatelji su obavezni nositi propisanu sigurnosnu opremu.

Najbolji natjecatelji bit će nagrađeni medaljama, a proglašenje rezultata i podjela nagrada održat će se sat vremena nakon završetka natjecanja kod prostorija Kajak kanu kluba Varteks. Također, za sve sudionike osigurana je hrana.

Organizatori su napomenuli da svi natjecatelji startaju na vlastitu odgovornost te da organizator ne snosi nikakvu odgovornost za eventualnu učinjenu direktnu, indirektnu, materijalnu štetu ili ozljedu natjecatelja.

KKK7 KKK6 KKK5 KKK4 KKK3 KKK2 KKK1

06. 10. 2023.