Juniorsko prvenstvo Europe u bejzbolu ponovo u Varaždinu

Srednjoškolac, 10.-15.7. - Hrvatska, Ukrajina, Austrija, Švedska i Slovačka

07. 07. 2017.

U Varaždinu će od 10. do 15. srpnja biti održan kvalifikacijski turnir Juniorskog prvenstva Europe u bejzbolu na kojem će nastupiti reprezentacije Hrvatske, Ukrajine, Austrije, Švedske i Slovačke.
Predstavnike Baseball kluba Vindija predsjednika Gorana Vučetića te Olivera Knolmajera, kao i glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrika Koščaka, zadužene za organizaciju tog značajnog sportskog događaja u petak je u Gradskoj vijećnici primio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar. Oni su ga upoznali s detaljima organizacije sportskog događaja te s izgledima hrvatske reprezentacije da ponovi uspjeh koji je postigla 2014. godine kada je također u Varaždinu osvojila takav turnir.
– Bit će to dobro natjecanje, s dobrim reprezentacija. Posebno bih htio istaknuti da je cijeli klub uključen u organizaciji iako smo svi amateri. Pozivam Varaždince da dođu navijati i uživati u kvalitetnom turniru. Kako će proći Hrvatska terško je reći. To su mladi igrači, a okosnica reprezentacije su Varaždinci. Očekujem samo čvrstu i kvalitetnu igru – rekao je Vučetić koji je podsjetio da klub ove godine slavi 33. obljetnicu te zahvalio Gradu i Zajednici na podršci kroz sve te godine na projektu koji je kod djece razvioa ljubav prema sportu i zbližavao ih sa sportašima iz cijelog svijeta.
Vindija je ovogodišnji juniroski prvak Hrvatske, a za najbolju hrvatsku selekciju kandidiraju varaždinski igrači Rene Sebastijan Bodalec, Denis Habunek, Borna Strelec, Anton Lekić, Sebastijan Njegovan, Petar Žalac, Petar Jurčić i Sven Vojnović.
– Veseli me da su učestala sportska događanja u Varaždinu. Nakon Svjetskog prvenstva u savateu imamo Europsku u bejzbolu. Pet dana zabava za ljubitelje bejzbola. Kroz bavljenje bejzbolom i sportom općeniti djeca se uče nekim vrijednostima. Tu je i međunarodno povezivanje – kazao je Avar pohvalivši rad u klubu.
Utakmice Juniorskog prvenstva Europe igraju se svakog dana u 11 i u 16 sati od ponedjeljka do finala u subotu u 14 sati na bejzbolskom igralištu na Srednjoškolcu.

07. 07. 2017.