Još jedan dobar nastup kajakaša Varteksa

Otvoreno prvenstvo Hrvatske

12. 11. 2017.

Kajakaši varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za seniore u spustu i Jesenskom spustu za ostale kategorije, natjecanjima koja su se održala na stazi dužine 4,5 kilometra na rijeci Savi kod Zagreba. Nastupilo je 75 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Na seniorskom prvenstvu u kanu jednosjedu Veljko Milihram osvojio je 2. mjesto. U kajaku za seniore Damian Kukec osvojio je 3. mjesto, a Aleksandar Brkušanin bio je četvrti. U kanu dvosjedu posada Darko Tomašek i Igor Krajcar osvojila je 3. mjesto. U ekipnim vožnjama 3xK-1 seniori ekipa u sastavu D. Kukec, A. Brkušanin i M. Štimac osvojila je drugo mjesto.
Na Jesenskom spustu nastupili su kadeti, a najbolji rezultat ostvario je Roko Bengeri koji je pobijedio u kanu jednosjedu. U kajaku jednosjedu kadet Lovro Kukec bio je 6., David Šestak 7., a Nikola Novosel zauzeo je 10. mjesto. Kod juniorki Katja Bengeri pobijedila je u kanu jednosjedu, a Maja Štimac u kajaku jednosjedu, dok je Helena Strniščak bila druga u kajaku. U turističkom kajaku jednosjedu Jurica Bengeri bio je drugi. U ekipnim vožnjama 3xK-1 kadeti ekipa u sastavu R. Bengeri, D. Šestak i N. Novosel osvojila je prvo mjesto.

12. 11. 2017.