Izletom na Pokojec završio 5. Zimski sportski višeboj

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

16. 01. 2019.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u petak, 11. siječnja, izletom na Ham-Pokojec uspješno je završila 5. Zimski sportski višeboj za učenike varaždinskih osnovnih škola, koji je organizirala uz potporu Grada Varaždina.
Na izletu je bilo 75 polaznika Zimskog višeboja, od stotinjak učenica i učenika koliko ih je iskoristilo mogućnost besplatnog sudjelovanja na svakodnevnim treninzima višeboja. Izlet na Ham-Pokojec uključio je planinarenje, edukaciju o markacijama planinarskih puteva i orijentaciji u prirodi, kviz znanja, podjelu diploma i spomen majica, topli čaj i ručak u planinarskom domu. S učenicima su bili treneri i pratnja: Tomislav Biškup, Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Marko Žganec, Antonio Horvatić, Anita Matovinović i Anica Sitar.
„Izuzetno smo zadovoljni što smo još jednom djeci za vrijeme školskih praznika omogućili da se aktivno bave sportom. Zadovoljna su i djeca, a zadovoljni su i roditelji koji od početka podržavaju organizaciju besplatnih sportskih aktivnosti za djecu u Zimskom i Ljetnom višeboju“, rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.
Za devet dana sportskih aktivnosti te završni jednodnevni izlet, Zajednica je osigurala dvoranu i sportske rekvizite te naknadu trenerima, članovima Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. Za sudionike je sve bilo besplatno, poklonili su im bidone za vodu, majice i diplome za uspješno i ustrajno vježbanje, a svakodnevno su dobili energetske pločice i voće. Zajednica je pokrila i troškove izleta.
Sudionici Zimskog sportskog višeboja su pod stručnim vodstvom trenera usvajali i usavršavali tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova: rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton, borilački sportovi, te se natjecali u tim sportovima, učili pravila pojedinog sporta, a neki se odlučili za treniranje pojedinih sportova, dok su djeca stjecala i nova prijateljstva. Iz Zajednice naglašavaju da nije bilo bitno predznanje ili treniranje nekog sporta, već je cilj bio kretanje, druženje, upoznavanje različitih sportova.

rsz_zsugv_izlet_pokojec_1 rsz_zsugv_izlet_pokojec_2 rsz_zsugv_izlet_pokojec_3 rsz_zsugv_izlet_pokojec_4 rsz_zsugv_izlet_pokojec_5 rsz_zsugv_izlet_pokojec_6 rsz_zsugv_izlet_pokojec_7 rsz_zsugv_izlet_pokojec_8 rsz_zsugv_izlet_pokojec_9 rsz_zsugv_izlet_pokojec_10 rsz_zsugv_izlet_pokojec_11 rsz_zsugv_izlet_pokojec_12 rsz_zsugv_izlet_pokojec_14 rsz_zsugv_izlet_pokojec_15 rsz_zsugv_izlet_pokojec_16 rsz_zsugv_izlet_pokojec_17 rsz_zsugv_izlet_pokojec_18 rsz_zsugv_izlet_pokojec_19 rsz_zsugv_izlet_pokojec_20 rsz_zsugv_izlet_pokojec_21

16. 01. 2019.