Ivica Solomun trener vratara

U-19 reprezentacija Hrvatske

08. 08. 2017.

Ivica Solomun (48), trener vratara u drugoligašu Varaždinu, postao je i trener vratara U-19 reprezentacije Hrvatske. Ova vijest mnoge je ugodno iznenadila, ali je u svakom slučaju veliko priznanje kako Solomunu, tako i varaždinskom nogometu.
Solomun je u Varaždin i Varteks došao iz Siska sredinom devedesetih godina. Oženio je Varaždinku Doroteu s kojom ima dvoje djece, kćer Fani, članicu popularne vokalne ženske skupine Trio Decoro, i sina Antu koji trenutno igra u mađarskom Videotonu. Ivica je u Prvoj HNL skupio 304 nastupa, a osim za Varteks branio je za Belišće, Samobor i Slaven Belupo. Bio je trener kadeta Varteksa, a zajedno sa Zlatkom Dalićem dvije godine boravio je u Saudijskoj Arabiji, u Al Faisalyju, gdje je trenirao golmane. Bio je i prvi trener NK Varaždina u 3. ligi, a u dva navrata i trener nekadašnjeg slovenskog prvoligaša Zavrča.
Inače U-19 reprezentacija Hrvatske, čiji je izbornik Robert Jarni, priprema se za prijateljski susret protiv Italije koji će se ove srijede odigrati u Zadru.

08. 08. 2017.