Istok Rodeš odsad će imati potporu Grada Varaždina

100.000 kuna i Varaždin na sportskoj opremi

27. 12. 2017.

Mladom Varaždincu Istoku Rodešu, jednom od najtalentiranijih hrvatskih sportaša, na njegovom sportskom putu ubuduće će, osim njegovih roditelja, pomagati Grad Varaždin.
Danas je, naime, potpisan ugovor s Hrvatskim skijaškim savezom kojim se Grad Varaždin obvezao financijski pomoći Istoku. Prema ugovoru, mladi skijaš na svojoj sportskoj opremi nositi će ime, odnosno logotip Grada Varaždina.
Istok Rodeš, nakon što je prošle godine osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka u slalomu, ove je godine već počeo nizati odlične rezultate pa je tako na nedavno održanom superveleslalomu u Švicarskoj bio najbolje plasirani hrvatski skijaš. Podsjetimo, nedavno mu je dodijeljena i Nagrada Grada Varaždina za izuzetne sportske rezultate.
Nagrade mnogo znače, ali itekako je važno i financijski pomoći, posebice mladim sportašima, rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.
– Grad Varaždin ima program financiranja vrhunskih sportaša i drago mi je da konačno možemo u sklopu tog projekta imati i jednog skijaša. To je malo čudo za Varaždin, moramo svi priznati, iako je ovdje nekad bila jaka skijaška i hokejaška, pa čak i tradicija klizanja. Činjenica je, međutim, da nas ovo jako raduje, jer skijanje je jedan sport koji je dosta praćen, jedan je od najgledanijih sportova, a Istok će na sportskoj odjeći ispod hrvatskog grba imati naš logo. To znači da će svi oni koji će gledati njegove nastupe moći vidjeti i logotip Grada Varaždina – rekao je gradonačelnik te podsjetio da je Istok i kandidat za Olimpijske igre.
– Ali nije stvar samo u ovoj sezoni – on je jedan sportaš koji obećava, pred njim je još dosta godina tijekom kojih može pokazati što zna i da na neki način opravda sve ono što je u njega uloženo. I njegovi su se roditelji zaista mnogo odricali, to je skup sport, a evo sad će pomoći Grad Varaždin i ja sam ponosan što će nositi naš logotip na svojoj skijaškoj jakni – dodao je Čehok pojasnivši da će za iduću godinu Rodeš dobiti potporu Grada u iznosu od 100 tisuća kuna.
Mladi skijaš nije krio zadovoljstvo što će ga Grad na ovaj način pratiti te istaknuo da mu mnogo znači financijska potpora, ali jednako tako i to što što će moći promovirati svoj grad u svijetu.
– Ja sam iz Varaždina, ne planiram preseljenje u neki drugi klub i sretan sam što ću logo Varaždina nositi ispod hrvatskog grba. Podrška Grada znači mi jako puno, bez toga ne ide, a mnogo mi znači i nagrada Grada koju sam dobio ove godine. Drago mi je kad se prepoznaju moji dobri rezultati i nadam se da ću s dobrim rezultatima nastaviti te da ću zavrijediti još nagrada, jer to će značiti da dobro radim svoj posao – istaknuo je Istok koji će za nekoliko dana nastupiti na Snježnoj kraljici na Sljemenu.
– U cijeloj ovoj sezoni na treninzima skijam jako dobro, na utrkama malo kiksam i nisam još uspio pokazati ono što ja zapravo mogu pa se nadam da ću konačno uspjeti sve odraditi onako kako to radim na treninzima, tako da i ja sam vidim što i koliko mogu, a vjerujem da mogu daleko – rekao je Istok o svojim očekivanjima.
Pred Istokom je budućnost i ne treba biti nestrpljiv, rekao je Vedran Pavlek, prvi čovjek hrvatskog skijanja.
– Ne trebamo očekivati, odnosno forsirati da se pobjede dogode sutra! Nećemo ih odbiti, ali Istok je već pokazao i na dječjim natjecanjima, na svjetskom juniorskom prvenstvu gdje ima zlato i broncu, te u svjetskom kupu gdje već ima bodove, da je izrazito talentiran i da na njega možemo maksimalno računati. On je predvodnik jedne naše nove, mlade, talentirane generacije i sigurno u ovoj situaciji gdje je svaka kuna potrebna za njegov razvoj, logistiku, za pripreme natjecanja i servisere, ova je potpora važna. Ne samo financijski, već i moralno, jer to znači da on ima potporu lokalne zajednice i vjerujem da će on to vrlo brzo vratiti kroz svoje nastupe i rezultate, kroz promociju Grada Varaždina – izjavio je Pavlek.
Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvalio je Gradu Varaždinu, a posebno gradonačelniku Čehoku koji, kao što je naglasio, pomaže sportu u Varaždinu u cjelini.
– Činio je to i u svom prvom mandatu, a zahvaljujući i toj suradnji, postizali smo jako dobre rezultate. Grad je osigurao našim sportašima kvalitetne uvjete, kako za trenažne procese, tako i za odlaske na natjecanja, a ovom prilikom želim istaknuti da je odlična stvar da se prepoznala kvaliteta kod našeg mladog skijaša. Ni u kom slučaju ne želimo da se dogodi ono što se dogodilo s atletičarkom Sarom Kolak koja je otišla iz Varaždina neposredno prije nego što je otišla na Olimpijske igre i osvojila zlato. Rodeš je veliki potencijal i siguran sam da će, ukoliko ostane zdrav, puno medalja donijeti u Varaždin – istaknuo je Runac.

27. 12. 2017.