Istok Rodeš najbolji je slalomaš Europe!

U nedjelju na završnici Svjetskog kupa

13. 03. 2019.

Hrvatski skijaški reprezentativac, Varaždinac Istok Rodeš, osvojio je peto mjesto na završnoj slalomskoj utrci Europskog kupa održanoj u utorak u Kranjskoj Gori, čime je postao ukupnim pobjednikom ovog natjecanja u konkurenciji slalomaša i ponovio prošlogodišnji uspjeh Mateja Vidovića.
Rodeš je u obje vožnje imao sedmi rezultat te na kraju za pobjednikom, Norvežaninom Jonathanom Nordbottenom zaostao 34 stotinke. U iznimno snažnoj konkurenciji drugi je bio Rus Aleksander Horošilov (+0.05), treći Nijemac Linus Strasser (+0.19), a četvrti Austrijanac Fabio Gstrein (+0.24), piše RTL.
U Europskom kupu voženo je devet slaloma u ovoj sezoni, a Rodeš je u šest nastupa sakupio 350 bodova, tri više od drugoplasiranog Norvežanina Timona Haugana.
Rodeš je do naslova stigao s dvije pobjede, u talijanskom Obereggenu i švicarskom Gstaadu, gdje je osvojio i treće mjesto. U finskom Leviju je bio 9. i 15. te peti u Kranjskoj Gori. Da je u finalnoj utrci bio jedno mjesto lošiji, Rodeš bi ostao iza Haugana.
Rodešov trijumf otvorio je još jedno mjesto za hrvatske skijaše u slalomskim utrkama Svjetskog kupa pa ih od sljedeće sezone na startnoj listi može biti šestorica, piše RTL.
Rodeš će odličnu slalomsku formu moći potvrditi ovog vikenda i u Andori, na završnici Svjetskog kupa, na kojoj je će sudjelovati po drugi put u karijeri. Prije tri godine u švicarskom St. Moritzu za devet stotinki je propustio osvajanje bodova, jer je na kraju osvojio 17. mjesto, a na završnici bodove osvaja samo 15 najboljih.

RTL

13. 03. 2019.