Hrvatski reprezentativci kod predsjednice

Olimpijske igre

20. 07. 2016.

Uoči odlaska na XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiro predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je hrvatske reprezentativke i reprezentativce te predstavnike Hrvatskog olimpijskog odbora.
Sportašima je predsjednica zaželjela sretan put u Brazil, mnogo sportskog uspjeha, sportskog navijanja, poštenog suđenja i natjecanja bez ozljeda.
– Vi ste najbolje što naš sport danas ima – kazala je te izrazila uvjerenje kako su spremni za sportska borilišta. Dodala je da su „naša očekivanja i želje usmjerene na to da pružite sve od sebe i ostvarite najbolje rezultate, a mi ćemo vas na tom putu uspjeha pratiti i bodriti svim srcem“.
Grabar-Kitarović je kazala kako sport u ljudima potiče najplemenitije vrijednosti, a kako su olimpijske igre oduvijek bile simbol mira, zajedništva i jedinstva među ljudima i narodima, simbol svega onoga u što Hrvatska duboko vjeruje i što od svojih davnih težnji za samostalnošću želi živjeti. Izrazila je uvjerenje kako će i u ovom nemirnom vremenu olimpijski duh prevladati i u svim ljudima probuditi istinsko dobro.
– Od Hrvatske samostalnosti sve do danas, hrvatski sportaši na najljepši mogući način predstavljaju Hrvatsku u svijetu, promičući istinske sportske i ljudske vrijednosti, pokazujući da braniti boje svoje zemlje nije samo velika obveza već prije svega ponos i čast – kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.
– Naših 86 sportaša sa svojim trenerima i ostalim pratećim osobama jamstvo su da ćemo se po povratku svi zajedno veseliti uspjesima našeg sporta – izjavio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te zahvalio predsjednici u ime hrvatske olimpijske obitelji na stalnoj potpori i brizi koju iskazuje hrvatskom sportu.
Među hrvatskim sportašima na Olimpijskim igrama, koje će se u Riju održavati od 5. do 21. kolovoza, bit će i varaždinska streljačica Tanja Perec i ludbreška atletičarka Sara Kolak, koje su bile na susretu s predsjednicom Republike, te varaždinski biciklist Kristijan Đurasek, koji trenutno sudjeluje na Tour de Franceu.

 

foto: Ured predsjednice RH

20. 07. 2016.