Hrvački klub Vindija osvojio novi naslov prvaka Hrvatske

Vindija - Sesvetski Kraljevec 7:1

12. 11. 2017.

Hrvački klub Vindija u obnovljenoj je dvorani u Graberju proslavio svoj deveti naslov državnog prvaka.
U posljednjem susretu prvenstva u nedjelju svladali su Sesvetski Kraljevac 7:1, a pobjede su ostvarili: Sandro i Filip Frankol, Benjamin Šokman, Daniel Janečić, Neven Žugaj, Ivan Ratković i Petar Runac dok je jedini poraz ubilježio Jan Siročić. Sandro Frankol i Žugaj pobijedili su tušem, Filip Frankol i Benjamin Šokman na bodove. Ratković i Runac bodove su svojoj momčadi donijeli bez borbe kao i Janečić budući da momčad Sesvetskog Kraljevca nije imala predstavnika u toj kategoriji.
Nakon osvojenog devetog naslova, čime je HK Vindija samo potvrdila status najboljeg sportskog kluba u Varaždinu, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i predsjednik HK Vindija, Alen Runac, imao je samo riječi hvale za svoje hrvače.
– Hrvački klub Vindija najuspješniji je varaždinski klub. U posljednjih dvanaest godina čak deset puta bio je izabran za najbolji sportski kolektiv u gradu. Čestitam im od srca na novoj tituli prvaka Hrvatske, a moram ovom prilikom zahvaliti svima koji su nam pomagali, a naročito poslovnom sustavu Vindija kao našem generalnom sponzoru – izjavio je Runac.
Zadovoljstvo osvojenom titulom nije mogao sakriti niti trener Vindije Andrija Barić.
– Odradili smo ovu sezonu vrhunski, bez i jedne greške, i zasluženo postali ekipni prvaci Hrvatske. Presretan sam danas i nadam se kako to nije kraj već početak naših novih uspjeha – rekao je Barić.
Među mnogobrojnim uzvanicima, prijateljima i navijačima kluba bio je i gradonačelnik Ivan Čehok koji se prvi obratio prisutnima. Osim što je govorio o Graberju kao o „hramu varaždinskog sporta“, posebno je pohvalio rad u HK Vindiji i čestitao im na još jednom naslovu prvaka.
– Pokazalo se još jednom kako se isplati ulagati u mlade ljude, sportaše, hrvače, kao što je to prepoznala Vindija koja pomaže mnogim sportskim kolektivima u našem gradu – čestitao je Čehok.
Uz njega na osvajanje još jednog naslova stigli su i saborski zastupnik Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, poznati varaždinski gospodarstvenik Dragutin Drk, čiji Poslovni sustav Vindija već dugi niz godina prati i sudjeluje u uspjesima kluba kao glavni sponzor.

12. 11. 2017.