Hrvači Vindije novčanu nagradu Grada Varaždina odlučili proslijediti u HK Petrinja

HK Vindija

29. 12. 2020.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok organizirao je prijem za hrvače varaždinske Vindije koji su pobjedom u Sesvetskom Kraljevcu postali pobjednici Premijer Hrvatske hrvačke lige za 2020. Grad je ekipu nagradio s 10.000 kuna, a oni će iznos proslijediti sportskim prijateljima u Hrvačkom klubu Petrinja. Prijem je održan sat vremena prije današnjeg snažnog potresa koji je pogodio Petrinju.

Kapetan ekipe Ivan Ratković zahvalio je na nagradi.

–Mi smo se jučer dogovorili na treningu da bismo taj iznos od 10.000 kuna proslijedili našem prijateljskom klubu, Hrvačkom klubu Petrinja kojeg je jučer pogodio potres. Njima je stradala dvorana, nije jako, ali mislim da je to lijepa gesta, ujedno i pomoć. Oni su nam uvijek bili konkurencija, ali si i uvijek pomažemo. Mi smo mali sport, ali sport velikog srca. Uvijek jedni druge rado ugostimo i nadamo se da će i naša gesta pokazati da je hrvanje jedan grub, muški sport, ali sport u kojem su kvalitetni ljudi – rekao je kapetan Vindije.

Gradonačelnik Ivan Čehok je istaknuo da je Hrvački klub Vindija vjerojatno najtrofejnija ekipa grada Varaždina.

–Jasno je da smo svi mi ovo očekivali i to stvara pritisak uvijek na mlade ljude. Međutim vidite da su to sjajni dečki, prikladno odgojeni i karakterno čvrsti i taj cijeli pritisak ih nije omeo ni oslabio. Oni su jedna prava ekipa, većinom sve domaći dečki, ovo je naš sport, varaždinski. Iako je riječ o fizički snažni dečkima, imaju nježna srca. Oni su tih 10 tisuća kuna koje Grad daje dodijelili svojim glavnim konkurentima kojima je jučer malo stradala dvorana. Prekrasna sportska priča i Grad Varaždin će ih prijaviti iduće godine za nagradu fair play jer mislim da je ovo stvarno lijepa priča. I mi i oni ćemo pomoći Hrvačkom klubu Petrinja koji je jučer stradao – kazao je Čehok.

Trener hrvača Andrija Barić dodao je da je ovo rezultat 13-godišnjeg kontinuiranog rada, a Dražen Cesar, gradski pročelnik za sport, usporedio je uspjeh varaždinskih hrvača, koji nisu bili favoriti za titulu, s nedavnim uspjehom hrvatskih rukometašica, jer su i oni pokazali što znači zajedništvo i biti ekipa.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac naglasio je da ovi rezultati vesele.

–Posebno sam ponosan jer iz Zagrebačke 85, gdje je naša dvorana, svi ovi dečki su ponikli, pa i trener Andrija, baš u toj dvorani. Ovaj je uspjeh tim veći jer su ga ostvarili varaždinski dečki. To je pokazalo zajedništvo među njima. Iako nisu bili ove godine favoriti, oni su uspjeli osvojiti naslov, što je izuzetno važno. Zahvaljujem gradonačelniku uime Zajednice športskih udruga jer da nema te pomoći od Grada Varaždina, ne samo za hrvanje, nego i za ostale klubove i pojedince, teško, mogu slobodno reći i nemoguće, bi bilo ostvariti sve te rezultate – rekao je Runac.

aktualno.hr

hrvanje 1 hrvanje 2 hrvanje 3 hrvanje 4 hrvanje 5 hrvanje 6 hrvanje 7

 

 

 

29. 12. 2020.