HNS o koronavirusu u Interu iz Zaprešića: Nije ugrožen nastavak natjecanja u HT Prvoj ligi

Varaždin u subotu (18.55) dočekuje Osijek

15. 07. 2020.

Hrvatski nogometni savez upoznat je s informacijom da je sportski djelatnik NK Inter Zaprešić zaražen virusom SARS-CoV-2, objavili su na svojoj mrežnoj stranici.

„O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama stožera Civilne zaštite RH te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i preporukama HNS-ove radne skupine.

Nadležna epidemiološka služba je provela izvid te su sukladno njihovom zaključku kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju – među takvim nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju te će se prema potrebi promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica (NK Rijeka), no radna skupina HNS-a obavijestila ga je o ovom nalazu i preporučila pojačani nadzor u narednom razdoblju.

Sukladno provedenom izvidu i odlukama nadležnog epidemiologa, u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter Zaprešić“, stoji u priopćenju HNS-a.

Inter u petak, u pretposljednjem kolu gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Dodajmo da Varaždin u subotu od 18.55 sati dočekuje Osijek.

aktualno.hr

15. 07. 2020.