11/09/2017

U Graberju održan pravi hakl

ŽKK Vindi

ŽKK Vindi uz pomoć Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i ove je godine, radi popularizacije košarke i prezentacije svog rada organizirao turnir ulične košarke (ekipe sa 3 igrača na jedan koš) popularni „hakl“.
Turnir je održan prošle subote na vanjskom igralištu uz dvoranu u Graberju. Sudjelovale su muške i ženske ekipe svih kategorija, a ove godine novost je bilo i sudjelovanje ekipa osoba s invaliditetom koji su nastupili u kolicima i svima pokazali da uz jaku volju, invaliditet nije zapreka za bavljenje sportom.
U ovakvom revijalnom susretu rezultat je bio najmanje bitan, ali u muškoj konkurenciji pobjednik je ekipa Tantarača koja je u finalu zasluženo pobijedila Veterane 45, koji su igrom podsjetili na nekadašnje slavne dane varaždinske i hrvatske košarke. Posebno raduje i nastup ženskih ekipa gdje je prvo mjesto osvojila ekipa Borke. Zanimljivo je bilo i natjecanje u tricama gdje su pobijedili Vita Huzjak i Jakov Obranić.
Nakon turnira organizirano je druženje za sve ekipe te se s pravom može reći da je i ove godine to bio praznik košarke, a iz kluba i Županijskog košarkaškog saveza stižu najave sličnih događaja, prvenstveno za mlađe kategorije.
Inače djevojke iz Ženskog košarkaškog kluba Vindi pod vodstvom trenera Tibora Vukovića intenzivno treniraju u dvorani u Graberju i pripremaju se za novu sezonu u međunarodnoj Ženskoj extra ligi u kojoj nastupaju klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Nakon prošlosezonskog plasmana na Final four lige i ove godine očekuju plasman u sam vrh tablice.
U tijeku su i upisi u školu košarke koja se održava utorkom i četvrtkom na 6. osnovnoj školi od 17.00 do 18.00 sati pod vodstvom prof. Zlatka Knolmajera (091 752 1195) pa iz kluba pozivaju sve zainteresirane djevojčice da im se pridruže.