U Graberju održan pravi hakl

ŽKK Vindi

11. 09. 2017.

ŽKK Vindi uz pomoć Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i ove je godine, radi popularizacije košarke i prezentacije svog rada organizirao turnir ulične košarke (ekipe sa 3 igrača na jedan koš) popularni „hakl“.
Turnir je održan prošle subote na vanjskom igralištu uz dvoranu u Graberju. Sudjelovale su muške i ženske ekipe svih kategorija, a ove godine novost je bilo i sudjelovanje ekipa osoba s invaliditetom koji su nastupili u kolicima i svima pokazali da uz jaku volju, invaliditet nije zapreka za bavljenje sportom.
U ovakvom revijalnom susretu rezultat je bio najmanje bitan, ali u muškoj konkurenciji pobjednik je ekipa Tantarača koja je u finalu zasluženo pobijedila Veterane 45, koji su igrom podsjetili na nekadašnje slavne dane varaždinske i hrvatske košarke. Posebno raduje i nastup ženskih ekipa gdje je prvo mjesto osvojila ekipa Borke. Zanimljivo je bilo i natjecanje u tricama gdje su pobijedili Vita Huzjak i Jakov Obranić.
Nakon turnira organizirano je druženje za sve ekipe te se s pravom može reći da je i ove godine to bio praznik košarke, a iz kluba i Županijskog košarkaškog saveza stižu najave sličnih događaja, prvenstveno za mlađe kategorije.
Inače djevojke iz Ženskog košarkaškog kluba Vindi pod vodstvom trenera Tibora Vukovića intenzivno treniraju u dvorani u Graberju i pripremaju se za novu sezonu u međunarodnoj Ženskoj extra ligi u kojoj nastupaju klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Austrije. Nakon prošlosezonskog plasmana na Final four lige i ove godine očekuju plasman u sam vrh tablice.
U tijeku su i upisi u školu košarke koja se održava utorkom i četvrtkom na 6. osnovnoj školi od 17.00 do 18.00 sati pod vodstvom prof. Zlatka Knolmajera (091 752 1195) pa iz kluba pozivaju sve zainteresirane djevojčice da im se pridruže.

11. 09. 2017.