Gariboviću zlato, Kanjiru bronca

Seniorsko prvenstvo Hrvatske

12. 03. 2018.

U Zagrebu je održano karate prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama, a natjecanje je ujedno bilo i izborno za predstojeće Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati sredinom svibnja u Novom Sadu.
Nastupila su 53 kluba iz cijele Hrvatske, a boje Karate kluba Varaždin branili su Elma Garibović, Eugen Kanjir i Enes Garibović.
Elma Garibović nastupila je u kategoriji seniorke -61 kg. U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu KK Hercegovina Zagreb rezultatom 2:0. U polufinalu je izgubila od predstavnice riječkog Zameta rezultatom 2:0, a u borbi za brončanu medalju s 1:0 svladala ju je predstavnica Dalmacije Split.
Eugen Kanjir i Enes Garibović nastupili su u kategoriji seniori -75 kg.
Enes Garibović u prvoj borbi s 4:0 pobijedio je Tomislava Hrena, predstavnika Hrvatskog Dragovoljca iz Zagreba, dok je u polufinalu rezultatom 3:0 svladao Ivana Martinca, predstavnika KK Hercegovina Zagreb. U finalnom meču Enes je bio bolji od Alana Šurbeka iz zagrebačkog Tuškanca, rezultatom 2:0 te osvojio svoj treći uzastopni seniorski naslov prvaka Hrvatske.
Eugen Kanjir u prvoj borbi je s 5:2 izgubio od Alana Šurbeka koji ga zbog ulaska u finale, povlači u repasaž, u borbe za brončano odličje. U prvoj borbi repasaža Eugen je s 1:0 pobijedio Tonija Vukovića, predstanika KK Samobor, a u drugoj borbi, za 3. mjesto, je s 2:0 bio bolji od Toma Markovine iz splitske Dalmacije te tako osvajio brončanu medalju.
Natjecatelje je kroz prvenstvo Hrvatske vodio trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.

12. 03. 2018.