Foto: Varaždin u nastavku golovima Benka i Sačera svladao Međimurje

NK Varaždin

04. 08. 2018.

Varaždin je u Čakovcu odigrao šesti pripremni susret i svladao domaće Međimurje 2:0, golovima Benka u 65. i Sačera u 89. minuti. Prvo poluvrijeme domaći su čak bili bolji, imali su za razliku od Varaždina i tri dobre prilike, od kojih je najbolja bila ona Režića kada je iz slobodnjaka sa 17 metara, iskosa s desne strane, pucao pod prečku, ali je Mrmić odlično obranio. Imao je prije toga i Varaždin jednu dobru priliku u kojoj se našao Borna Miklić, koji je ovog tjedna stigao iz druge momčadi Dinama, ali mu je domaći vratar obranio. Ipak pitanje pobjednika riješio je sjajni Leon Benko u nastavku. Prvi gol postigao je glavom, a kod drugog je asistirao Sačeru.
– Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. U prvom, koje je bilo za zaborav s naše strane, Međimurje je bilo puno bolje. Razlog leži možda u umoru igrača, a možda i u godinama koje ima naš srednji red. Brezovec je dva dana bio bolestan, Joka Golubar stalno vuče neke ozljede i ne može napraviti tri-četiri treninga u nizu, a tu je i Jertec koji još nije uhvatio formu. Osim toga, prema naprijed smo bili loši. Miklić je tu tek tri dana, imao je na početku dobru priliku, ali rano mi je o njemu donositi neke zaključke. U drugom poluvremenu bili smo puno bolji, konkretniji, agresivniji. Obrana je igrala dobro, sigurno, a igrala je tako jer smo u sredini pritisnuli domaćina. Bili smo dominantniji u skoku, dobro smo reagirali na odbijene lopte i Međimurje nam ništa nije moglo. Bilo je samo pitanje vremena kada će naša kvaliteta doći do izražaja. Rezultatom sam zadovoljan iako mi on nije bio bitan, ali igrom baš i ne, naročito u prvom dijelu – rekao nam je poslije tekme trener Varaždina Miljenko Mumlek.
Varaždin je nastupio u sastavu: Mrmić, Bamidele, Ćelić, Senić, Kožul, Brezovec, Jertec, Črnko, Golubar, Glavica, Miklić (Gavranović, Havelka, Sambolec, Kolarić, Perković, Benko, Kulenović, Sačer, Tayio, Stolnik, Brlečić). Zbog ozljeda nije bilo Vuka, Težaka i Drožđeka.

04. 08. 2018.