Enesu Gariboviću srebro u Šangaju

Poraz u finalu nakon šest vrijednih pobjeda

09. 12. 2018.

Naš Enes Garibović osvojio je srebrnu medalju na turniru Svjetske lige Serije A u Kini u kategoriji do 75 kg, a turnir je bio prvo veliko natjecanje toga ranga nakon nedavno održanog SP-a u Madridu. Garibovićev uspjeh ima i dodatni značaj, budući da je riječ i o kvalifiikacijskom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, piše HRT.
U finalnom nastupu Garibović je izgubio od Ukrajinca Stanislava Horune s 4-0, ali je prije toga ostvario šest vrijednih pobjeda. U 1. kolu svladao je Tajvanca Hung-Yuan Tsenga 9-2. U nastavku izborio je pobjede protiv Kineza Kangje Wanga s 5-0, Alžirca Mouada Alchachea 3-0, Španjolca Saenza-Torre Rodriga Ibaneza 7-0, Iranca Arasha Alinezhadkafshgarija 4-3, te u polufinalu nad Japancem Yusrijem Sakiyamom 3-2.
Nastupilo je ukupno sedmero naših predstavnika. Od ostalih najbliže odličju bila je Ana Lenard, koja je natjecanje u kategoriji do 61 kg završila u četvrtfinalu, izgubivši od Kanađanke Maye Yumaae s 1-0, piše HRT. Ivan Kvesić (-84 kg) natjecanje je završio u 3. kolu, Boran Berak (-67 kg) i Jelena Pehar (-50 kg) u drugom nastupu, a na prvoj stepenici oprostili su se Ljiljana Pendić (-55 kg) i Vlatka Kiuk u katama.
Na posljednjem ovogodišnjem turniru Svjetske lige u Šangaju sudjelovalo je 1176 seniora iz 80 zemalja.

screenshot/HRT

09. 12. 2018.