Enes Garibović na Premier League u Berlinu

KK Varaždin

18. 09. 2018.

Od petka do nedjelje u Berlinu je održana Karate Premier League, turnir na kojem može nastupiti samo najboljih 64 seniora po svjetskoj rang listi iz svake kategorije. Na turniru je nastupilo 760 seniora i seniorki iz 70 zemalja svijeta.
Enes Garibović, član Karate kluba Varaždin te reprezentativac Hrvatske, nastupio je u kategoriji seniori -75kg. U prvom kolu Enes pobjeđuje predstavnika Danske Friisa Jonasa rezultatom 1:0 te u sljedećem kolu gubi od predstavnika Rusije, Beslana Mizova, rezultatom 8:0. Enesov nastup nije bio ni blizu njegovih najboljih izdanja, ali zato će sljedeću priliku imati za manje od mjesec dana na još jednoj Premier League, koja će se održati u Tokyu, od 12. do 14. listopada, gdje će se ponovno skupljati bodovi za kvalifikacije na Olimpijske Igre. Bodovi za Olimpijske Igre skupljati će se sve do travnja 2020.godine.
Enes trenutno drži 16. mjesto na svjetskoj rang listi u kategoriji seniori -75kg, a na Olimpijskim Igrama će moći nastupati samo 10 natjecatelja iz svake kategorije.
Od ostalih naših natjecatelja, najbolji rezultat napravio je Anđelo Kvesić u kategoriji seniori +84kg, gdje je osvojio brončano odličje pobijedivši u borbi za broncu predstavnika Kosova rezultatom 3:1.
Hrvatsku mušku seniorsku karate reprezentaciju vodio je izbornik Esad Garibović.

18. 09. 2018.