Donacija Grada Varaždina – novi konj s hvataljkama

GK Vindija

18. 09. 2018.

U prostorijama varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija danas je upriličena primopredaja gimnastičke sprave – konja s hvataljkama.
Grad Varaždin, Gradska tržnica Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina sponzorirali su kupnju gimnastičke sprave iznosom od 20 tisuća kuna. Radi se o konju za potrebe trenažnih procesa članova Gimnastičkog kluba Vindija, čiji članovi nižu brojne uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima.
Glavni trener Emil Šanjek ističe da u klubu trenira između 150 i 200 djece.
– Sada imamo odlične uvjete u odnosu na one u kojima smo prije trenirali. Prije godinu dana privatni smo prostor priveli svrsi i svojim radom i uz pomoć lokalne zajednice i sponzora stavili smo ga u funkciji. Rezultati su odlično s obzirom na uvjete u kojima smo trenirali, da nismo imali neke sprave, ali sada ih imamo. I prije toga je bilo dobro na nacionalnoj razini, a na međunarodnoj imamo deveto mjesto na Svjetskom kupu, prva rezerva finala, imamo 11. mjesto na Europskom prvenstvu juniora – rekao je Šanjek.
Mateo Žugec, 16-godišnji gimnastičar, trenira deset godina.
– Prije dvije godine uvjeti su bili jako loši, bili smo u staroj dvorani koja je bila jako mala. Sad smo u velikoj dvorani, imamo sve sprave i sve uvjete koji su nam potrebni za veliki rezultat – dodao je Žugec.
S direktorom Gradske tržnice Predragom Ciglarom i glavnim tajnikom Zajednice sportskih udruga Patrikom Koščakom u dvorani GK Vindija bio je gradonačelnik Ivan Čehok.
– Varaždinskim gimnastičarima smo pomogli iako su oni u privatnom iznajmljenom objektu. Pomogli smo oko grijanja i klimatizacije. Podržavamo klubove i da se sami snađu koliko mogu. Grad onda, ukoliko klubovi sami nešto naprave, pomogne. Ove godine su se javili s ovom idejom da se nabavi konj s hvataljkama s obzirom da imaju dva vrhunska gimnastičara. Mladi sportaš Žugec je 11. u Europi. To je dobar rezultat, a nisu imali dobre sprave na kojim mogu vježbati. Grad je odlučio pomoći. To činimo i drugim klubovima. Na nama je da stvorimo dobre temelje za razvoj omladinskog sporta, bilo preko školskih sportskih udruga bilo preko naših klubova. Djeca od najranije dobi, od osnovne škole mogu trenirati i biti praćeni. Može se vidjeti da postižu sve bolje rezultate, a kada postižu vrhunske rezultate onda i mi pomažemo s nabavom daljnje opreme – rekao je Čehok istaknuvši da je važno pomagati bazične sportove kakav je gimnastika.

www.aktualno.hr

18. 09. 2018.