Đolonga postao izbornik juniorki Regije Centar

Odbojkaški savez Varaždinske županije

21. 06. 2018.

Ovih dana iz Hrvatskog odbojkaškog saveza stigla je još jedna potvrda kvalitete varaždinskoj odbojci. Na poziv izbornika juniorske reprezentacije Miodraga Stojakovića i Željka Jurčevića, povjerenika Regije Centar, Ivica Đolonga, trener u OK Kitro Varaždin, postao je izbornik juniorki Regije Centar (godište 2004. i mlađe).
Izbornik Ivica Đolonga za svoje pomoćnike odabrao je Ivana Hrga iz ŽOK Ivanec i Dina Vasiljevića iz OK Plavi zmaj iz Duge Rese.
Sve to je rezultat dobrog rada s mlađim uzrasnim kategorijama na području Varaždinske županije. Treba podsjetiti da su na našem području (Varaždinska i Međimurska županija) odigrana prvenstva u svih pet dobnih kategorija. ŽOK Ivanec je pobjednik u mini odbojci, maloj odbojci i mlađim kadetkinjama, OK Kitro Varaždin u kadetskom i juniorskom uzrastu. Kod toga treba, zbog masovnosti i broju odigranih turnira (7) i i utakmica (112) istaknuti ligu male odbojke (U13) u kojoj su sudjelovalo 8 ekipa što je garancija daljeg jačanja ženske odbojke na našem području.
U svim spomenutim kategorijama naši klubovi ostvarili su dobar plasman na prvenstvima Regije Centar. U mini odbojci (U11) ŽOK Ivanec je bio drugi i treći u maloj odbojci (U13). U kategoriji mlađih kadetkinja (U15) OK Kitro Varaždin i ŽOK Ivanec osvojili su prva dva mjesta. U kategoriji kadetkinja Varaždinke su bile pete, a u juniorskom uzrastu druge.
Ovih dana stigla je za varaždinsku odbojku još jedna izvanredna vijest. Od strane Središnjeg državnog ureda za sport Republike Hrvatske, koji vodi Janica Kostelić, prihvaćen je program Odbojkaškog saveza Varaždinske županije “S odbojkom u škole”. SDUŠRH odobrio je 117.000 kuna, Varaždinska županija 16.000, Krapinsko-zagorska županija 8.000. Na jesen počinje realizacija programa mini odbojke (U11) u 10 osnovnih škola u Varaždinskoj županiji (Ivanec, Cestica, Bednja, Petrijanec, Vinica, Kamenica, Lepoglava, Ludbreg, Kneginec Gornji i Jalžabet) i 4 osnovne škole u Krapinsko-zagorskoj županiji (Mače, Zabok, Bedekovčina i Krapinske Toplice). Cilj programa je da se što većem broju djevojčica u manjim sredinama, gdje su podzastupljeni spol, omogući bavljanje tjelesnom aktivnošću kroz redovito treniranje odbojke. Iz te aktivnosti u planu je osnivanje novih odbojkaških klubova.

21. 06. 2018.