Dobar nastup Stojanovića i Dudek

EP u atletici

27. 06. 2017.

U Tel Avivu proteklog je vikenda održano ekipno prvenstvo Europe – Druge lige na kojem je sudjelovalo 12 zemalja, a među njima i Hrvatska za koju su nastupila i dva predstavnika varaždinske Slobode.
Gabrijel Stojanović odlično je istrčao svoju prvu dionicu u štafeti 4×400 koja je tako ukupno osvojila 3. mjesto. U ženskoj štafeti nastupila je i Kristina Dudek, a njena štafeta osvojila je 6. mjesto. Nastup je zbog obaveza na studiju, u posljednji trenutak, otkazala Lucija Pokos.
Hrvatska reprezentacija je na ovom natjecanju bila oslabljena zbog otkaza najboljih atletičara i atletičarki, poput Sandre Perković i drugih, pa je u jednom trenutku došao u pitanje i opstanak u toj jakosnoj skupini. Ipak vrijedi istaknuti da je pod hrvatsku zastavu ponosno stala i Sara Kolak, donedavna članica Slobode i olimpijska pobjednica, te svojim nastupom i pobjedom pokazala kako se treba odnositi prema hrvatskoj reprezentaciji.
Inače ekipna prvenstva se održavaju svake druge godine u tri lige i Super ligi iz koje ispadaju tri posljednjeplasirane dok u viši rang odlaze tri prvoplasirane.
U Izrael su putovali i Ivan Domislović, u svojstvu trenera reprezentacije, ali i kao predsjednik AK Sloboda, te Patrik Koščak, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Manje je poznato da se je za ovo natjecanje, koje je održano u Izraelu, kandidirao i Varaždin s Hrvatskim atletskim savezom. Za sljedeće prvenstvo 2019. ova se kandidatura namjerava ponoviti, a da bi se dobila organizacija, koje se izdašno sufinancira iz Europske federacije, treba kompletno urediti atletsku stazu i stadion te nabaviti novu opremu.

27. 06. 2017.