Diplome za uspješno višegodišnje djelovanje u sportu

57. proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina

14. 02. 2020.

Dražen Hudoletnjak – AK „Sloboda“
U sportu od 2009. godine. Višegodišnji rad na pripremi i provedbi atletskih natjecanja, od školskih natjecanja, kros natjecanja, natjecanja Hrvatske Atletske Lige Sjever, državnih prvenstava do susreta kadetskih reprezentacija i Ekipnog Prvenstva Europe 2. Liga.

Marjana Kovačić – SK „FC Kovačić“
U sportu od 1994. Kao natjecateljica višestruka prvakinja Hrvatske u savate boksu, prvakinja Hrvatske u kickboxingu, osvajačica Svjetskog kupa u kickboxingu. U savateu međunarodni sudac A klase, jedina iz Hrvatske položila test za međunarodnog suca A klase pred Svjetskom savate federacijom, kao najbolja polaznica. Jedan od osnivača Savate kluba Fight Club Kovačić. Njezini borci (kadeti) su 2019. po treći puta zaredom proglašeni najboljim klubom prvenstva. Osmislila program „Savate igraonica“, u kojem sudjeluju djeca od 3 godine i s kojima radi već 3 godine, kao i projekt „Mame i bebe“ gdje u jednoj dvorani mame vježbaju savate boks, a u drugoj njihovu djecu kroz igru odgajateljica uči osnovama savatea. Sudjelovala u organizaciji tri svjetska prvenstva koja je Savate klub Fight Club Kovačić organizirao u Varaždinu, organizator raznih međunarodnih seminara i međunarodnog savate turnira Croatia savate open. U FC Kovačić svakodnevno radi s nekoliko grupa.

Damir Turković – GRK „Varaždin 1930“
Aktivan u sportu od 1994. godine. Kao igrač nosio je dresove RK Marof (1994.-1996.), RK Varteks Di Caprio (1996.-2004.), Pfadi Winterthur (2004.-2006.), RK Jeruzalem Ormož (2006.-2007.), RK Nexe (2007.-2009.), RK Vidovec (2009.-2016.). Kao trener od 2016 do 2018. godine bio je trener mlađim dobnim skupinama MRK Vidovec, GRK Varaždin 1930, a od 2019. godine trener je prve ekipe GRK Varaždina 1930.

Matija Tenšić – KKI „Varaždin“
Aktivan u sportu od 2012. godine. Bavio se biciklizmom do nesreće, u kojoj je ostao bez obje potkoljenice. Na sreću našla se skupina ljudi koja ga je odvela u sport. Početak je bio težak, prilagoditi se na kolica i proteze, ali je uspio, uz podršku familije i prijatelja. Okušao se u mnogim sportovima od atletike, stolnog tenisa, a pronašao se u košarci u kolicima i u rukometu u kolicima. Igra u KKI Varaždin te za KKOI Zadar u međunarodnoj NLB ligi. Među 10 najboljih strijelaca lige košarke u kolicima, a u sezoni 2017./2018. bio je najbolji strijelac lige. Prošle godine pozvan je i u rukometnu reprezentaciju Hrvatske. Turnir nacija održan je u Leiriji u Portugalu gdje je Hrvatska bila 2. Ove godine taj se prestižni turnir održavao u Zagrebu, u SD u Sutinskim Vrelima, gdje su osvojili prvo mjesto i postali novi prvaci Europe u rukometu u kolicima.

Marijan Svetec – SK „Varteks“
Aktivan u sportu od 1981. godine. Prvak hrvatske u zračnoj pušci 1983. godine, streljački sudac od 1999. godine. Aktivan u streljaštvu i danas u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji.

Predrag Zuber – SK „Varteks“
Aktivan u sportu od 1978. godine. Od značajnijih rezultata izdvajaju se višestruki naslovi prvak općine, županije u zračnoj i malokalibarskoj pušci. Streljački je sudac od 1999. godine. Sudio Svjetske vojne igre, Europsko prvenstvo, Svjetski kup, Svjetsko prvenstvo… Aktivan u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji.

Ivica Bađun – TK „Marathon 95“
U sportu od djetinjstva, aktivno od 2003. Prije 17 godina „zarazio“ se trčanjem i od tada redovito trči. Ima jedan istrčani maraton (2018.), dvadesetak polumaratona i još više raznih cestovnih utrka, Cross lige Drava, te zimskih brdskih liga Ivančica. Pobornik trčanja iz gušta, za zdravlje, te smatra da je za trkača svaka uspješno završena utrka svojevrsna pobjeda, pa na takav način i propagira trčanje i sport kao zdrav način života. U 2019. aktivnije je počeo trenirati triatlon i uspješno odradio svoj prvi olimpijski triatlon. Zadnjih par godina obožava trčati na trail utrkama, poglavito onima koje su bliže Varaždinu i županiji. Sportski način života nastoji približiti svima, a zadnjih nekoliko sezona kao aktivnu sportašicu na svim svojim aktivnostima uključuje i suprugu Alenku.

Suzana Varadin Kalajdžija – TK „Marathon 95“
U sportu od 2009. godine. Trčanjem se počela baviti kada joj je na utrkama dosadilo čekati supruga da prođe ciljem, a rekreativno trčanje traje više od deset godina. Iza nje su bezbrojna kola cross-liga što od domaće klupske, Cross-lige Drava, Cross-lige Čevo, zimske brdske lige Ivančica, Ultra-lige Drava, bezbroj utrka u Kupu sjeverozapadne Hrvatske. Ima i sedam službenih polumaratona u Zagrebu i Ljubljani, a najviše voli trčati utrke humanitarnog karaktera poput Wings for Lifea, DM ženske utrke, Grawe noćnog maratona, Utrke grada anđela… Pomaže i sudjeluje u organizaciji klupskih utrka te ih najčešće i fotografski dokumentira.

Ranko Nenadić – TK „Varaždin 1181“
-U sportu od 2004. Diplomirani profesor kineziologije, dugo godina pomaže u razvoju sporta i tenisa kao grane sporta. Kako bi napredovao i proširio svoje znanje upisao je edukaciju za učitelja tenisa HTS i skijanja u HZUTS -u koju kontinuirano nadograđuje svake sezone. Sve aktivnosti, edukacije i ulaganje u napredak rezultirale su uspjehom u trenerskom zvanju. Sav trud i rad kulminiraju u njegovom matičnom TK Varaždinu 1811, gdje je započeo igračku, a nastavio trenersku karijeru. Specijaliziran za mlađe dobne skupine koje na svim turnirima postižu zavidne rezultate.

Maja Čop Andesilić – ŽRK „Koka“
U rukometu od svoje 11. godine kao igračica u ŽRK Koka, kasnije RK „Lokomotiva“ Zagreb, a rukometnu karijeru završila je s 29 godina. Za seniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupala je 85 puta. Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu Zagreb – profesor kineziolog. Nakon rukometne karijere posljednjih 8 godina nastavlja rad u ŽRK Koka kao trener u mlađim uzrasnim selekcijama, gdje ostvaruje kvalitetne rezultate u natjecanjima.

14. 02. 2020.