Đekson’s Five viceprvaci Europe

Pikado

12. 06. 2018.

Kakav veliki dan za varaždinski pikado. Na Europskom prvenstvu u pikadu koje se održava u Italiji nedaleko Venecije od 9. do 15. lipnja varaždinska ekipa Đekson’s Five osvojila je fantastično drugo mjesto i titulu viceprvaka Europe.
U zavidnoj konkurenciji stotinjak najboljih europskih ekipa u B kategoriji iz svih pikado saveza širom Europe Đeksoni su prikazali vrhunsku igru, a uspjeh je tim veći jer su ovaj zavidan rezultat ostvarili bez dvojice standardnih igrača koji zbog privatnih obaveza nisu mogli nastupati na ovom prvenstvu.
Prije samog početka turnira mnogi novinari i europski poznavatelj pikada šanse za osvajanje odličja pripisivali su ekipama iz Italije, Njemačke, Češke, međutim ovaj podvig Đeksona ostat će upamćen po tome jer nitko nije računao na ekipu iz Hrvatske, ali već nakon početnog razigravanja po skupinama počele su priče da takva vrhunska igra dugo nije viđena na ovako jakom turniru. Plasiravši se u knockout fazu turnira Đeksoni su pojačali ritam i redom izborili pobjede sve do finala gdje su ih čekali uvijek neugodni Mađari koji su ih uspjeli pobijediti minimalnim rezultatom, ali time nisu umanjili ovaj veliki uspjeh Đeksona koji iza sebe imaju sezonu za pamćenje. Naime Đeksoni su ove godine osvojili varaždinsku B ligu i županijski kup, na državnom prvenstvu osvojili su drugo mjesto, a vrhunac sezone je i ova titula europskih viceprvaka. Prilika za još jedan trofej pruža se već u rujnu kada se održavana završnica kupa Hrvatske, a Đeksoni uz ovakvu igru spadaju među favorite natjecanja.
U ekipi Đekson’s Five nastupili su Neven Plantak, Davor Anđelković, Marko Moravec, Dario Strmečki i Tomislav Kušter.

12. 06. 2018.