Dabrovi s novim sponzorom prema SEHA ligi

Varaždin 1930 - Dubrava, četvrtak, Arena, 18.00

18. 10. 2017.

Gradski rukometni klub Varaždin 1930 u ovoj sezoni igrat će u dresovima Zeus koji je klubu osigurao novi sponzor, mađarska tvrtka Sport36, najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Gradskoj sportskoj dvorani „Varaždin“. Osim o novom sponzoru, bilo je riječi i predstojećoj premijerligaškoj utakmici Varaždina s Dubravom.
Dopredsjednik kluba Romano Puček uvodno je naglasio da je mađarska tvrtka prepoznala varaždinski klub, njegovu kvalitetu, nastup u hrvatskoj Premijer ligi te rad klupske Rukometne akademije.
Razloge suradnje s varaždinskim klubom, kao prvim hrvatskim sportskim kolektivom, pojasnio je vlasnik tvrtke Tamas Bodis.
– Zadovoljni smo što smo uspjeli naći jednu od najpoznatijih sportskih ekipa u Hrvatskoj, s velikom sportskom tradicijom. Sport36 je najveći distributer marke Zeus u srednjoj Europi. U Mađarskoj smo uspjeli, htjeli bi to ostvariti i u Hrvatskoj. Nadamo se jačanju suradnje u Varaždinu, gradu koji ima dobre klubove. Naše poslovno razmišljanje je regionalno, iznad granica država, i tu smo kao centar prepoznali Varaždin – rekao je Bodis.
Vrijednost sponzorstva je na razini 15.000 eura godišnje, a opremu marke Zeus nosit će sve selekcije GRK Varaždin 1930.
Puček je istaknuo da će GRK Varaždin 1930, nakon PPD Zagreba klub s najviše uzrasnih selekcija u hrvatskom rukometu, opravdati povjerenje novog sponzora.
– Naše selekcije sudjeluju u deset natjecanja. Imamo više od stotinu klinaca u Rukometnoj akademiji. Organizacija kluba je na visokoj razini. Izuzetan je potencijal prve momčadi, s mladim reprezentativcima i prosjekom od 22 godine. U budućnosti to znači ‘napad’ na SEHA ligu. Hoće li to biti sljedeće ili za dvije godine, vidjet ćemo. Imamo trenera i ekipu koji to mogu napraviti – kazao je dopredsjednik kluba dodavši da za ostvarivanje klupskih ciljeva imaju punu podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.
Odličnu suradnju s GRK Varaždin 1930 potvrdio je glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak.
– Lijepo je biti na presicima o sponzorstvu, nije bilo puno takvih slučajeva. Ovo je nešto čega bi u budućnosti trebalo biti sve više. GRK Varaždin je vrhunska ekipa, u vrhu hrvatskog rukometa godinama, uskoro i s ispunjenjem sna o ulasku u SEHA ligu. Zajednica će pomoći od infrastrukturno i financijski koliko god može, kao i ostale varaždinske klubove – rekao je Koščak.
Trener prve momčadi Željko Čagalj i igrač Vili Zobec najavili su utakmicu 4. kola Premijer lige protiv Dubrave.
– Pokazuje se od početka sezone da je liga izuzetno izjednačena. Kad ekipa ima svoj dan može pobijediti bilo koga, kada se opusti završava s porazom. Nema ekipe bez izgubljene utakmice u prva 3-4 kola. Nama dolazi dobra ekipa Dubrave, sa sličnim igračkim kadrom kao Varaždin, popunjena mladim igračima iz reprezentativnih kategorija, prepuna talenta, koji su pokazali i u prošloj i u ovoj sezoni. Mislim da je Varaždin na svom terenu ipak favorit i tako se moramo postaviti. Ako energiju s treninga prenesemo na teren sutra možemo očekivati pobjedu – najavio je Čagalj te dodao da su svi zdravi i da će utakmicu početi najbolji sastav.
Vili Zobec je podsjetio da je Dubrava prošli tjedan u 2. pretkolu EHF kupa izbacila mađarski Csurgoi nakon što je u prvoj utakmici poražena s devet razlike.
– Čestitam Dubravi na uspjehu. Igraju brz i atraktivan rukomet. Ali sve osim naše pobjede u ovoj dvorani bio bi neuspjeh. Varaždin je odlična, mlada ekipa i pozivam navijače na odličnu rukometnu predstavu – poručio je Zobec.
Utakmica Varaždin 1930 – Dubrava igrat će se u četvrtak u varaždinskoj Areni, s početkom u 18 sati.

18. 10. 2017.