Članovi PK Vidra Varaždin odlični na triatlonskom natjecanju 1. Aquacity Challenge 2022.

PK Vidra

09. 09. 2022.

U nedjelju, 4. rujna 2022. održana je prva službena utrka 1. Aquacity Challenge 2022. koju je organizirao Triatlon klub Sjever, u suradnji s Trkačkim klubom Marathon 95.

Natjecanje je sadržavalo: olimpijski triatlon, štafetni olimpijski triatlon, akvabike utrku (1. puta organizirana u Hrvatskoj) i dječji akvatlon, pa se stotinjak natjecatelja imalo priliku okušati u jednom, dva ili čak tri sporta (trčanje, plivanje, biciklizam).

Plivački klub Vidra Varaždin predstavljali su Ema Cesar i Teo Pranjić te atletičarka i triatlonka Ira Branilović koja se nedavno pridružila Klubu u ulozi asistentice trenerice Kluba, kao i nova članica, asistentica Kluba Lana Mržljak Branilović.

Emi i Teu to je bio prvi nastup u disciplini akvatlona ( 250 m plivanje + 1500 m trčanje).

Ema Cesar najbolja sportašica s invaliditetom Grada Varaždina 2021., u kategoriji natjecateljica s invaliditetom završila je utrku na 1.mjestu te na 4.mjestu u ukupnom poretku.

Akvatlon je odradio i Teo Pranjić, član PK Vidra od kolovoza, kojemu je ovo prvi nastup za Klub, a osvojio je 1.mjesto u konkurenciji kadeta.

Nastup Eme i Tea na akvatlonu rezultat je inkluzije u PK Vidra djece s teškoćama/invaliditetom s djecom urednog razvoja te je dio plana i priprema treninga za njihov nastup na triatlonu u slijedećoj sezoni.

PK Vidra posebno zahvaljuje predsjedniku TK Sjever Lovri Lisjaku na pozivu na sudjelovanju na natjecanju i podjelu medalja sudionicima manifestacije, ujedno i na tome što je u organizaciju natjecanja uključio paratriatlonce.

Ira Branilović okušala se u štafetnom olimpijskom triatlonu, 1500 m plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja, odradivši prvu dio štafete otplivavši dionicu od 1500 m.

Djeca iz PK Vidra su nakon odlično odrađenog svog dijela natjecanja također pomogla u organizaciji, dijeleći svim natjecateljima koji su završili utrku jedinstvene finišerske medalje, uradak djeca s teškoćama iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar koji su ujedno i članovi Kluba.

Nakon utrke i ručka bila je i dodjela nagrada za proteklu ljetnu Triatlon ligu Beciklin u organizaciji TK Marathon 95, na kojoj je Ira Branilović osvojila 2.mjesto u svojoj kategoriji, a Lana Mržljak Branilović 4.mjesto u  kategoriji, u disciplini Supersprint triatlon.

„Zahvaljujemo se Lani Mržljak Branilović i Branimir Kišaku na prekrasnim fotografijama organizatorima , predsjedniku TK Sjever Lovri Lisjaku i predsjedniku Trkački klub Marathon 95 Ladislavu Gregorinčiću, sponzorima, čestitamo svim natjecateljima, te se radujemo sudjelovanju na idućoj sezoni Aquacity Challenge i Triatlon lige Beciklin 2023.”, poručili su iz PK Vidra.

pk vidra 1

09. 09. 2022.