Čehok, Čačić i Posavec potpisali ugovor

Sufinanciranje rukometnog Eura u Varaždinu

10. 01. 2018.

Danas je u salonu varaždinske Gradske vijećnice potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu koje počinje u petak, a utakmice u varaždinskoj skupini D u subotu.
Ugovor o sufinanciranju troškova tog značajnog sportskog događaja potpisali su međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Varaždinske troškove od 1,5 milijuna kuna ove dvije županije sufinancirat će sa po 250.000 kuna.
Gradonačelnik Čehok uvodno je rekao da je ova suradnja primjer kako možemo prevladati naše „feudalne granice“.
– Mi se najčešće držimo granica svojih gradova, općina i županija. To nije dobro. Ovakvi primjeri, ovakva velika sportska natjecanja, pokazuju da moramo surađivati jer koristi od ovakvih manifestacija ima cijela ova regija. I međimurski župan je prepoznao vrijednost organizacija ovakvih natjecanja. S 250.000 kuna, kao i naša županija, pomoći će organizaciju rukometnog Eura. Provjerili smo, svi smještajni kapaciteti u gradu Varaždinu, u okolici Varaždina i u Međimurskoj županiji, s obzirom da oni imaju više hotela, su popunjeni. Očekujemo puno navijača i još jednom pozivam Varaždince, žitelje Varaždinske županije i Međimurce da budu dobri domaćini. Gosti su nam vrhunske reprezentacije i navijači koji vole svoje nacionalne timove. Riječ je o dvije skupine u Varaždinu, onoj prvoj te polufinalnoj i očekujem pravi sportski, navijački ambijent u Varaždinu – rekao je Čehok.
Međimurski župan je naglasio da su reprezentacije koje će igrati u Varaždinu smještene u Međimurju.
– Bit će dosta navijača i turista i želja nam je da jačamo turistički potencijal cijele regije. Kad slika odavde ode u cijeli svijet, jasno je da će koristi biti. Nama su svi smještajni kapaciteti u siječnju već popunjeni. Zadnjih šest godina raste nam broj noćenja i broj dolazaka stranih gostiju. Zato će i ova 2018., kada radimo nekoliko organizacija europskih i svjetskih prvenstava, biti bolja od prethodne. Treba dodati da nam sve češće dolaze reprezentacije, nogometna, košarkaška, rukometna, klubovi iz susjednih zemalja, čak iz arapskih zemalja, koji treniraju ovdje – kazao je Posavec.
Čačić je dodao da Varaždinska županija od ovakvih manifestacija ima jako velike društvene koristi, manje kao institucija
– To je marketinška i ugostiteljska korist, danas i sutra turisti, u nekoj mjeri smještajni i ugostiteljski kapaciteti već danas, ali nedovoljno. Grad Varaždin nešto, nešto Ludbreg i nešto La’gus i to je sve. No to nije razlog da se ovakve ozbiljne, prvorazredne manifestacije, a ovo je najveća sportska manifestacija ovog trenutka u Hrvatskoj, ne podrže i zbog toga to i činimo i činit ćemo ubuduće. Veselimo se dolasku svih tih prvorazrednih reprezentacija i sasvim sam siguran da će rukomet, koji je u Hrvatskoj jedan od najpopularnijih sportova, dobiti još jednu novu dimenziju – izjavio je varaždinski župan.
Od subote do srijede u varaždinskoj Areni igrat će Španjolska, Danska, Mađarska i Češka. U drugom krugu, od petka, 19. siječnja, do srijede, 24. siječnja, natjecanje će u Varaždinu nastaviti najbolje tri reprezentacije, a pridružit će im i tri najbolje iz prvog kruga u Zagrebu gdje će igrati Njemačka, Slovenija, Makedonija i Crna Gora.

10. 01. 2018.