Budite i vi dio trkačkog novogodišnjeg spektakla u Varaždinu

40. Novogodišnja utrka

26. 12. 2017.

Varaždinska novogodišnja utrka za četiri dana imat će svoje jubilarno 40. izdanje. Prijavljeno je oko 230 natjecatelja iz devet država – Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Nizozemske, Kenije i Australije. Vraća se i prošlogodišnja pobjednica Olivera Jevtić iz Srbije.
U 39. izdanju u ponoć s 2016. na 2017. godinu u Novu je godinu na Kapucinskom trgu „utrčalo“ 305 natjecatelja i natjecateljica iz Kenije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Francuske, Ukrajine i Hrvatske. Pobjednici su bili Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo iz Kenije te Olivera Jevtić, kojoj je to bio prvi nastup u Varaždinu i koje je dvostruka pobjednica novogodišnje utrke u brazilskom Sao Paulu, ali ta utrka, za razliku od varaždinske, ne starta u ponoć.
Start i cilj Novogodišnje utrke je na Kapucinskom trgu gdje će biti organiziran i varaždinski doček Nove godine. Seniori i veterani trče dva kruga, 6,4 kilometra varaždinskim ulicama i trgovima, a juniori, juniorke, seniorke i veteranke jedan krug, 3,2 kilometra.
Startnina se ne naplaćuje, a prijave su još uvijek moguće putem e-maila: strucni.suradnik@varazdin-sport.hr ili 1 sat prije starta utrke na obilježenom mjestu na Kapucinskom trgu. Podjela startnih brojeva bit će od 21 do 23 sata.
Za sudionike utrke osigurane su majice i spomen-medalje, a novčane nagrade osvojit će najbržih troje u apsolutnoj muškoj kategoriji na 6400 m i apsolutnoj ženskoj kategoriji na 3200 m: za prvo mjesto 700 eura, za drugo mjesto 500 eura i za treće mjesto 300 eura.
Više informacija o utrci možete pronaći na: http://varazdin-sport.hr/
Kako je bilo na posljednjoj Novogodišnjoj utrci pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=3Jm4yvADO-g

26. 12. 2017.