Bliži se 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2019.

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin

11. 03. 2019.

Povodom Svjetskog dana voda, u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždin u subotu 23. ožujka u Trakošćanu organizira 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije.
U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja za goste i brojne posjetitelje, pojedince i organizirane grupe, iz Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Međimurske i Varaždinske županije Udruga Drava priprema cjelodnevni program koji počinje u 9 sati okupljanjem, pićem dobrodošlice, okrepom i prigodnim programom. Nakon programa slijedi zajedničko vježbanje, formiranje grupa nordijskih hodača i hodača koji po osobnom izboru odabiru jednu od četiri ponuđene rute. Dvije rute idu oko Trakošćanskog jezera: jedan (5 km) ili dva kruga (10 km), ovisno o fizičkoj spremnosti hodača. Treća ruta je za hodače manjih kondicijskih sposobnosti oko 2,5 km, a kreće uz jezero i vraća se kroz park šumu. Za šetače, roditelje s djecom, osobe s posebnim potrebama osmišljena je četvrta ruta prihvatljiva za gotovo svakog posjetitelja. Na svim rutama organizator osigurava vodiča i medicinsku pratnju, no ipak svaki posjetitelj preuzima odgovornost za osobnu sigurnost.
U pratnji vodiča hodači završavaju rute kod ulaza u dvorac. Sudionici koji su prethodno kupili ulaznicu idu u razgledavanje dvorca uz audio vođenje, a ostali mogu uživati u drugim sadržajima iz okruženja (druženje uz glazbu po izboru DJ-a, šetnje i slično). Sudionici koji žele mogu prilikom dolaska i prijave kupiti ulaznice za razgled dvorca uz popust za 50 % redovne cijene što iznosi 20 kuna.
Po završetku hodanja, šetnje, razgledavanja u 13.30 do 14.30 organizator priprema ručak s dva menija za osobe koje se do 18. ožujka prijave i uplate kotizaciju u iznosu od 25 kuna. Udruga Drava je kao organizator osigurala besplatni prijevoz autobusom koji iz Varaždina kreće u 8 sati.
Nakon ručka gosti i sudionici mogu uživati u glazbeno-zabavnom programu popularnog pjevača Nenada Kumrića Charlieja.
U 16 sati uz prigodne zahvale zatvara se službeni dio 1. Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske Županije – Trakošćan 2019., ali sudionici mogu produže svoj boravak u biseru Hrvatskog zagorja i uživanje u njegovim sadržajima.
Zainteresirani se mogu javiti organizatorima, Udruzi nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina na e-mail: unhip.drava@gmail.com ili na tel. 091-523-6684.

11. 03. 2019.