Belko ponovno trener Dabrova

Smjena na klupi GRK Varaždin 1930

14. 03. 2019.

Točno dvadeset dana Saša Ilić zadržao se na klupi GRK Varaždin 1930. Uprava kluba nezadovoljna njegovim radom u srijedu mu je uručila otkaz.
Nakon što je u srijedu ujutro Saši Iliću uručen otkaz, Uprava GRK Varaždin 1930 cijeli je dan bila u potrazi za novim trenerom jer grčevita borba u Ligi za ostanak je pred vratima. U kombinaciji je bilo nekoliko imena, ali na kraju je izbor pao na Alana Belka (44), rođenog Bjelovarčanina, međimurskog zeta, koji je do sada vodio RK Prelog, člana Prve lige. Oni koji malo bolje prate rukometna zbivanja u našem gradu dobro znaju da je Belko bio prvi trener GRK Varaždin 1930. Nakon razlaza s klubom prije pet godina vodio je austrijski Graz, a potom i već spomenuti Prelog. Već u srijedu poslijepodne održao je prvi trening, a kako je često pratio Dabrove kao gledatelj ne bi trebao imati većih problema s poznavanjem i mogućnostima igrača. U svakom slučaju Belku treba čestitati na hrabrosti jer pred njim je teška zadaća, a to je ostanak u Premijer ligi.
– Nazvali su me danas iz kluba, rekli su mi da je Ilić smijenjen i pitali da li želim prihvatiti upražnjeno mjesto trenera. Moram piznati da sam bio iznenađen, ali nisam puno dvojio. Varaždin je moj klub i sretan sam što se vraćam nakon pet godina. Većinu igrača poznajem, gledao sam ih puno puta, a dvojicu sam vodio u prvom mandatu. Ostali igrači su vrlo mladi, ali poslušni i puni potencijala. Ono što sam kod njih uočio je nedostatak agresivnosti, veće “čvrstoće” u obrani, ali i brzopletost u napadu. Radit ću na ispravljanju tih grešaka kako bi ih sveli na minimum. Znam dobro što me čeka, ali nikad u životu nisam došao na gotovo. Uvijek sam morao krenuti od početka, stvarati, a onda otići. Tako je bilo i u Grazu, no to je izgleda moja sudbina. Uglavnom, vjerujem da ćemo izboriti ostanak u Premijer ligi, jer da nije tako ne bih niti dolazio – optimističan je Alan Belko, novi trener GRK Varaždin 1930.

www.aktualno.hr/r.l.

14. 03. 2019.