Baseball ekipa Warhawks ponovo u Varaždinu

Baseball klub Vindija

02. 08. 2018.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Baseball klub VINDIJA će u subotu, 4. kolovoza, ugostiti baseball ekipu Warhawks s američkog sveučilišta Whitewater iz Wisconsina. Ekipa je već 14 dana na svojoj europskoj turneji tijekom koje su posjetili Nizozemsku, Belgiju, Njemačku, Francusku, Italiju i Sloveniju, a sada dolaze u Hrvatsku.

Posjet ekipe američkog sveučilišta rezultat je dugogodišnje suradnje baseball kluba Vindija i sveučilišta Whitewater te posebno prijateljstva s glavnim trenerom i voditeljem baseball programa na tom sveučilištu, Johnom Vodenlichem. Suradnja je, uz pomoć i pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, rezultirala čitavim nizom vrijednih programa. Vrijedi istaknuti organizaciju nekoliko vrlo posjećenih trenerskih seminara (koje su vodili istaknuti amerčki treneri) i razmjene igrača, zahvaljujući kojima su u baseball klubu Vindija nastupali igrači sveučilišne ekipe Warhawks: sezone 2009. Ben Prather i Greg Harder te sezone 2018. James Georgakas i Dennis Schutz.

Tijekom posjeta Varaždinu, ekipa Warhawksa, koja sa pratnjom ukupno broji 52 člana, razgledat će grad. Budući da je baseball teren u rekonstrukciji, a i značajan dio baseball ekipe VINDIJE je trenutno zauzet reprezentativnim nastupima, tijekom boravka američke ekipe nije planiran baseball susret. Umjesto toga, a u svrhu promocije ove posebne i vrijedne sportske i kulturne suradnje, planiran je nogometni susret na stadionu Varteks 4. kolovoza od 20 sati, a snage će odmjeriti selekcija
varaždinskih Vatrenih sa selekcijom baseball ekipe Warhavks/USA.
Nogometni susret otvoren bit će otvoren za javnost.

02. 08. 2018.