Badmintonski Kaj Open u Varaždinu

Subota, Arena, od 9.00

04. 10. 2017.

Badminton klub „Marlex“ iz Varaždina poziva sve zaljubljenike u badminton na otvoreni međunarodni turnir u badmintonu „Kaj Open“, u subotu, 7. listopada, u Areni Varaždin.
Na konferenciji za novinare, u utorak u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, predstavnici kluba i ZSUGV-a najavili su turnir za koji se prijavilo više od 200 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
„Ovo je međunarodni turnir i badminton se vraća u Varaždin. To je olimpijski sport, pogodan za rekreativce, sport koji je malo bio sa strane. Vjerujem da će klub raditi na tome da se badminton digne na visoku razinu koju zaslužuje“, rekao je glavni tajnik ZSUGV-a Patrik Koščak.
Mario Milešić, tajnik BK „Marlex“, pojasnio je da se turnir održava u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige s natjecateljima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
„Ideja je krenula iz slovenskih Brežica. Mi smo se pridružili i 2015. organizirali prvi „Kaj Open“ u Varaždinu. Potom su krenuli i Beograd i Sarajevo .Od sedam turnira sezone prvi se održava u Opatiji, slijedi naš u Varaždinu, pa Sarajevo, Brežice, Ljubljana, Zagreb i Beograd. Na početku smo imali 60 natjecatelja, a sada 207 prijavljenih iz 14 gradova i 26 klubova. Ima i individualaca. To je rekreacijski turnir, svatko se može prijaviti u četiri jakosne skupine, prema procjeni o vlastitoj kvaliteti“, kazao je tajnik kluba.
Otvaranje turnira i prijave su u 8.30 sati, mješoviti parovi počinju u 9 sati, muški i ženski parovi u 12 sati, a muškarci i žene pojedinačno u 17 sati. Odigrat će se više od 430 mečeva. U 20 sati je proglašenje pobjednika turnira, večera i zabava do jutra.
Kako je jedan od glavnih ciljeva upoznavanje i druženje natjecatelja, Damir Šilec istaknuo je da je, primjerice, na turnir koji je organiziran u svibnju, došlo 33 natjecatelja koji do sada nisu bili u Varaždinu, a vraćaju se i na ovo izdanje u listopadu. Također je naglasio da ih podržava tvrtka „Marlex“, koja je uključena i u druge sportove u Varaždinu.
„Iako su prijave zaključene, moguće su pojedinačne do četvrtka, do popunjavanja skupina“, dodao je Šilec.
Kotizacija je 90 kn (12 €) pojedinačno, 45 kn (6 €) po osobi u paru te 40 kn (5 €) za večeru i party. Kotizacija i večera se plaćaju na licu mjesta. Prijave na email: ada.prijave@gmail.com, a sve informacije o turniru na email: marek.vz@gmail.com i na www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex.
Inače, Badminton klub „Marlex“ četiri godine organizira lokalnu badminton „Kaj ligu“ sa sedam turnira tijekom sezone, na kojoj sudjeluju natjecatelji iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Također imaju i školu badmintona koja se održava dvaput tjedno u varaždinskoj 4. osnovnoj školi.

04. 10. 2017.