ASO Ponos ili CB Marocchino?

38. Zimsko prvenstvo Varaždina

06. 01. 2018.

U finalu glavnog turnira 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, pod imenom „Magma Pan kup Varaždin“, igrat će krapinski ASO Ponos i varaždinski CB Marocchino, dok će se za titulu pobjednika veteranskog turnira boriti branitelj naslova Hudek Trgotrans iz Biljevca i Eurotransporti Kostanjevec iz Hrašćice! Utakmice počinju danas u 16.00 sati, velika finala su u 18.00 i 19.00 sati.
Polufinalni dan, pred dupkom punim tribinama Graberja, otvorili su Hudek Trgotrans iz Biljevca i koprivnički OPG Radiček Petgrad Nikotrade. Branitelj naslova nije dao puno prilika Koprivničanima, već u prvom poluvremenu bilo je 3:0 (Leskovar, Šimić, Drenski), OPG Radiček je uspio tek ublažiti poraz golom Danijela Radičeka u predzadnjoj minuti, za konačnih 3:1.
Uslijedila su dva fantastična seniorska polufinala! Koprivnička Jelena Trade i krapinski ASO Ponos odigrali su tvrdu utakmicu, krapinski su nogometaši dominirali, međutim prvi su zabili Koprivničani, u 4. minuti drugog poluvremena, sjajnim projektilom Silvija Totha. Prednost Jelene Trade nije dugo trajala, četiri minute kasnije poravnao je Denis Švaljek. Tih 1:1 na semaforu je stajalo sve do zadnje minute i, kad smo već svi očekivali produžetke, ASO Ponos je odigrao akciju za udžbenike, Damir Repinc dočekao loptu na desnoj strani šesterca i iz blizine zabio za veliko slavlje ASO Ponosa! Koji je iz Graberja doslovno izjurio, u automobile pa na drugo polufinale u Križevce. Koje su krapinski dečki također dobili, večeras ih čekaju čak dva finala, Varaždin pa Križevci.
Ljepotica večeri bio je sraz MNK Črešnjeva i varaždinskog Marocchina. Uz huk s tribina Črešnjevo je povelo golom svojeg junaka Saše Hojskog u 7. minuti, međutim svojeg junaka ima i CB Marocchino u liku igrača poznatog imena i prezimena – Luke Modrića. Luka je tri minute prije odmora izjednačio na 1:1 i taj je rezultata stajao sve do osam minuta prije kraja. A onda je čarobnu minijaturu izveo Domagoj Petrić – dribling u jednu pa u drugu stranu i bomba u rašlje – 2:1 za Črešnjevo, za novi delirij na tribinama! Samo je minuta i pol dijelila Črešnjevo do velikog finala, a onda se opet dogodio – Luka Modrić! Rezantno, s 10-ak metara, zabio je za 2:2 i za – produžetke. U kojima je bilo tvrdo, bez pogodaka, pa se prišlo šestercima. Gdje je novi junak postao Marko Galoši, obranivši najprije penal Igoru Prahiću, a onda i Alenu Kokotecu. Modrić i Oštrek pak su bili precizni za CB Marocchino, za njihovo prvo veliko finale!
Polufinalni su dan zaključili veterani Bilikuma i Eurotransporta Kostanjevec. Dečki iz Hrašćice neočekivano su uvjerljivo izborili finale, do poluvremena je bilo 2:0 (Mikulec, Herceg), u završnici su utakmice, kad je Bilikum izvukao vratara, zabili još Mikić, Habek i Hranić, za na kraju (pre)uvjerljivih 5:0.
Danas je Dan velikog finala. Najprije utakmice za treće mjesto i ekshibicija Škole nogometa Lumen pa dvije središnje utakmice od 18.00 i 19.00 sati. Graberje će vjerojatno opet biti pretijesno za sve one koji žele uživati u malom nogometu.

06. 01. 2018.