Ante Živković i Tea Faber pobjednici 43. Novogodišnje utrke u Varaždinu!

ZSUGV

01. 01. 2022.

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, varaždinska sportska tradicija je nastavljana pa je u ponoć, na prijelaz iz 2021. godine u 2022. godinu, startala 43. Novogodišnja utrka, prvi sportski događaj u Hrvatskoj u novoj godini.

Nastupilo je 300 trkačica i trkača iz pet zemalja, a pobjednici 4,6 kilometara duge utrke varaždinskim gradskim ulicama i trgovima su Ante Živković s rezultatom 14:35 i Tea Faber s 15:45, oboje iz AK Dubrovnik. Drugo i treće mjesto pripalo je Matiji Aviroviću iz TK Sisak (15:36) i Marku Martinčiću iz AK Varaždin (15:37) odnosno Simoni Jambrošić iz AK Varaždin (16:17) i Petri Katanec iz AK Dinamo-Zrinjevac (17:33).

Ante Živković Novogodišnju je utrku trčao drugi put.

– Prva pobjeda, super osjećaj, nije moglo početi bolje. Ovo je jedinstvena utrka i zanimljivo je trčati ovdje. Rezultat je odličan i nadam se takvom nastavku godine – kazao je Živković.

I Tea Faber, u trećem nastupu na Novogodišnjoj utrci, pobijedila je prvi put.

– Fenomenalan je osjećaj započet novu godinu pobjedom na ovako dobroj utrci. Godina je dobro počela i samo da nema ozljeda, da ostanem u dobrom treningu i rezultati će doći sami po sebi – rekla je Faber.

43. izdanje Novogodišnje utrke organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, u suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

– Izuzetno smo zadovoljni jer je svih 300 mjesta, s obzirom da je bio limitiran broj, popunjeno u rekordnom roku od sedam dana i traži se mjesto više, ali nažalost to ne možemo omogućiti. Izuzetno nam je bilo važno da nastavimo tradiciju s obzirom da ova jedinstvena utrka u Hrvatskoj i svijetu traje od 1. siječnja 1978. godine. Mnogi su nam trkači rekli da ne mogu zamisliti drukčiji početak nove godine nego trčeći i to je pokazatelj koliko je vrijedna ova utrka – naglasila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

Inače, varaždinska Novogodišnja utrka u posljednjih je nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 540 sudionika u posljednjem održanom izdanju prije pandemije, 1. siječnja 2020. godine.

novogodišnja utrka (1) novogodišnja utrka (2) novogodišnja utrka (3) novogodišnja utrka (4) novogodišnja utrka (5) novogodišnja utrka (6) novogodišnja utrka (7) novogodišnja utrka (8) novogodišnja utrka (9) novogodišnja utrka (10) novogodišnja utrka (11) novogodišnja utrka (12) novogodišnja utrka (13) novogodišnja utrka (14) novogodišnja utrka (15) novogodišnja utrka (16) novogodišnja utrka (17) novogodišnja utrka (18) novogodišnja utrka (20)

01. 01. 2022.