Alen Runac vodit će Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina i naredne četiri godine: Stvoriti što kvalitetnije uvjete sportašima

36. Izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

05. 05. 2020.

Članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na 36. Izbornoj sjednici, održanoj u utorak u dvorani u Garberju, povjerenje da vodi Zajednicu u naredne četiri godine ponovo su dali Alenu Runcu.

Stari i novi predsjednik Zajednice u svom je obraćanju članovima Skupštine istaknuo da su u prethodne četiri godine svi zajedno radili kao tim.

– Gotovo sve odluke donosili smo jednoglasno, imali smo dobru komunikaciju, na koju pozivam i dalje, da uz razgovor i raspravu nađemo određena rješenja za dobrobit sporta u Varaždinu. Ovdje su predstavnici sportova, među njima i neka nova lica, ljudi koji su nekad trenirali u klubovima i stvarali ih. Svi mi volimo sport i to je put za koji sam siguran da će biti na obostrano zadovoljstvo, nas i sportaša – rekao je Runac i dodao da je glavni cilj stvoriti što kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom u gradu Varaždinu.

Što se tiče najava za naredne četiri godine, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina istaknuo je daljnja ulaganja u sportske objekte, ali i u vrhunske sportaše.

– Bitno nam je da osiguramo sredstva za vrhunske sportaše kako nam se ne bi dogodilo da zbog razlike od nekoliko stotina kuna i raznih obećanja odu u druge gradove. To je ogromna šteta i to moramo spriječiti. Moramo ljudima osigurati uvjete kakve bi imali i negdje drugdje – naglasio je Runac i dodao da će se nastaviti ulagati u obnovu sportskih objekata.

– Evo, jednim smo dijelom obnovili dvoranu u Graberju u kojoj smo sada. I stadion Sloboda također. Ali uvijek treba još. Nužna je promjena parketa u dvorani u Graberju, što je investicija skoro milijuna kuna. U ovoj smo godini aplicirali za sredstva Središnjeg državnog ureda za šport, ali situacija je takva kakva je. Osposobili smo parket, ali to nije rješenje. Nadam se da bi u mandatu pred nama mogli uspjeti i s obnovom balona oko dvorane u Graberju, da barem jednog pretvorimo u čvrsti objekt. To bi bilo vrlo bitno za varaždinski sport – zaključio je Runac.

Uz predsjednika, članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina birali su i dopredsjednike Zajednice te članove Izvršnog i Nadzornog odbora i Etičkog povjerenstva. Dopredsjednici su Saša Vojnović i Dubravko Banek, članovi Izvršnog odbora Romano Puček, Toni Dalić, Goran Vučetić, Damir Martinčević, Mario Šobak i Boris Zernec. Predsjednik Nadzornog odbora je Zvonimir Kušter, a članovi Marinko Šipoš i Josip Plečko. U Etičkom povjerenstvu su Damir Kolarek, Damir Belaj i Predrag Čosić.

zsugv skupstina (8) zsugv skupstina (1) zsugv skupstina (2) zsugv skupstina (4) zsugv skupstina (5) zsugv skupstina (6) zsugv skupstina (7)

05. 05. 2020.