Aktivne zajednice i Od sportske škole do olimpijskih igara

Natječaji HOO-a

06. 03. 2018.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i u 2018. godini nastavlja podržavati sportske zajednice u njihovom nastojanju da stvore osnovne materijalne uvjete za razvoj sporta u svojim sredinama. HOO će financirati projekte koje sportske zajednice mogu predlagati do 5. travnja 2018. godine. Nakon toga će Vijeće HOO-a, na prijedlog radne grupe, odlučiti o dobitnicima potpore.
HOO je natječaje raspisao za programe Aktivne zajednice i Od sportske škole do olimpijskih igara. Program Aktivne zajednice provodi se od 2010. godine u suradnji sa sportskim zajednicama koje se aktivno zalažu za stvaranje osnovnih uvjeta za rad sa sportašima. Radi se o novčanoj potpori za ulaganje u osnovne materijalne uvjete, najčešće sportsku opremu i rekvizite, kombi vozila, opremu za održavanje sportskih terena, rasvjetna tijela i završnu podlogu za sportska igrališta. Najveći iznos pojedinačne potpore iznosi 70.000 kuna s PDV-om, a dodjeljuje se isključivo projektima korisnika u čijem sufinanciranju sudjeluje HOO i najmanje još jedan partner.
Program Od sportske škole do olimpijskih igara provodi se od 2007. godine. Namijenjen je sportskim klubovima koji potiču rad s djecom i planski provode aktivnosti usmjerene na povećanje broja sportaša i osnaživanje njihove uloge u razvoju sporta lokalne zajednice. Pojedinačna novčana potpora za sportsku odjeću, obuću, opremu i rekvizite ne može iznositi više od 50.000 kuna s PDV-om.
Obrasci se mogu skinuti sa stranice HOO-a: https://www.hoo.hr/hr/dokumenti/3173-sport-na-lokalnoj-razini-kriteriji-pravila-i-obrasci

06. 03. 2018.