570 malih olimpijaca iz 17 dječjih vrtića

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina

18. 05. 2018.

Velikim druženjem na stadionu Sloboda u četvrtak, 17. svibnja, završio je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera – Teniskog kluba „Varteks“, Policijske uprave varaždinske, Hrvatskog autokluba „Varaždin“, Gradskih bazena „Varaždin“, Škole nogometa „Lumen“, Županijskog zbora nogometnih sudaca, Zbora atletskih sudaca, Varaždinskih mažoretkinja i Cheerleading klub Bravo, Dječjeg vrtića „Pinokio“ koji je osigurao okrjepu za sudionike te „Žuja Bara“ koji je nagradio najuspješnije.
Festival u kojem je sudjelovalo 570 djece iz 17 dječjih vrtića počeo je prošlog tjedna teniskim višebojem i likovnom radionicom na temu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji s koje su mališani poslali poruku podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Nastavljen je ovog tjedna kada su se djeca okušala u spretnosti vožnje bicikla, ali i učila o prometnoj kulturi i sigurnosti u prometu, te natjecanjem u plivanju i hodanju u vodi.
Velika završnica okupila je mališane tradicionalno na stadionu „Sloboda“, natjecanjem u nogometu i atletici.
Uoči završnice dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Božidar Crnković, podsjetio je da je ideja o Olimpijskom festivalu dječjih vrtića rođena u Varaždinu.
„Naš bivši tajnik Dragutin Posavec prije 19 godina organizirao je manifestaciju za mališane iz dječjih vrtića. To je preuzeo Hrvatski olimpijski odbor i sada se organizira u cijeloj Hrvatskoj. Izuzetna nam je čast da se svake godine okupi ovoliko velik broj djece, odgajatelja i roditelja. Mogu samo naglasiti da ćemo nastaviti s ovom uspješnom tradicijom“, rekao je Crnković.
Mališane, njihove tete iz vrtića te roditelje pozdravio je varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok.
„Bio sam na prvoj Olimpijadi prije 19 godina, kada je to bilo natjecanje samo djece Varaždina. 17 godina to je olimpijski događaj na razini cijele Hrvatske. Ovo je prekrasno, ovim se treba pohvaliti i veseli me da je ovakva sportska manifestacija krenula iz Varaždina. Stadion „Slobode“ nije tako pun od JUPEA-e. Ovo je prava sportska manifestacija, puna fair playa, korektnosti, navijanja, zajedništva djece. Pokazuje se na koji način sport kao zajedništvo u njihovoj dobi ima smisla i na koji način pridonosi njihovom odgoju i uklapanju u društvo“, kazao je gradonačelnik pohvalivši roditelje za zdušno navijanje.
A nakon početka pravih malih olimpijskih igara s mimohodom sudionika i paljenjem olimpijskog plamena, uslijedila su natjecanja u nogometu i atletici – trčanju 50 m, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4×25 m.
Najuspješniji su bili mališani iz Dječjeg vrtića „Bajka“, a iza njih „Zeko“ i DV „Varaždin“ – „Kozarčeva“. Potom slijede „Čira-Čara“, „Panda“, DVV – „Trakošćanska“, DVV – „Gortanova“, „Pinokio“, DVV – „Koprivnička“, DVV – „Aleja“, „Palčić“, „Sveta Uršula“, DVV – „Biškupec“, DVV – „Dravska“, „Zečić“, „Vlakić“ i „Društvo Naša Djeca“.

rsz_djecja_olimpijada_1 rsz_djecja_olimpijada_6 rsz_djecja_olimpijada_7 rsz_djecja_olimpijada_8 rsz_djecja_olimpijada_9 rsz_djecja_olimpijada_10 rsz_djecja_olimpijada_11 rsz_djecja_olimpijada_12 rsz_djecja_olimpijada_13 rsz_djecja_olimpijada_14 rsz_djecja_olimpijada_15 rsz_djecja_olimpijada_16 rsz_djecja_olimpijada_17 rsz_djecja_olimpijada_18 rsz_djecja_olimpijada_19 rsz_djecja_olimpijada_20 rsz_djecja_olimpijada_21 rsz_djecja_olimpijada_23 rsz_djecja_olimpijada_25 rsz_djecja_olimpijada_26 rsz_djecja_olimpijada_30 rsz_djecja_olimpijada_31 rsz_djecja_olimpijada_35 rsz_djecja_olimpijada_42 rsz_djecja_olimpijada_43 rsz_djecja_olimpijada_44 rsz_djecja_olimpijada_47 rsz_djecja_olimpijada_48 rsz_djecja_olimpijada_49 rsz_djecja_olimpijada_51 rsz_djecja_olimpijada_52 rsz_djecja_olimpijada_54 rsz_djecja_olimpijada_57 rsz_djecja_olimpijada_59

18. 05. 2018.