41. Novogodišnja utrka u programu Advent u Varaždinu

Prijave na Stotinka.hr

23. 11. 2018.

U sklopu programa Advent u Varaždinu, doček Nove godine vraća se na Korzo, kao i start međunarodne Novogodišnje utrke, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Program Adventa u petak su najavili organizatori, među njima i glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak.
– Prvi sportski događaj u novoj godini donosi promjenu starta, odnosno cilja, a imamo i malu promjenu trase. Staza nam više nije kakva je bila zbog brojnih sadržaja Adventa u Varaždinu, a utrka ponovo prati sam doček Nove godine – kazao je Koščak koji je vrlo zadovoljan brojem dosad pristiglih prijava za utrku.
– Prijave smo pokrenuli u utorak na Stotinka.hr, a već u ova tri dana pristiglo ih je više od 50 iz četiri zemlje. Očekujemo od 400 do 500 trkača, kao i prošle godine, možda i više, a svaki će od njih dobiti majicu te medalju, naravno, ako završi utrku dugu 4.800 metara. Ove je godine novitet da svi trče istu dionicu, a ono što ostaje isto to su novčane nagrade za najuspješnije u apsolutnoj kategoriji muškaraca i kategoriji žena – rekao je Koščak.
Za novogodišnju se utrku možete prijaviti i dva sata uoči samog početka, a ovoga će puta prostor za trkače biti osiguran u bivšoj Varteksovoj robnoj kući na Franjevačkom trgu.
– Prije 41 godinu kad je utrka pokrenuta, bio je to jedinstveni sportski događaj, prvi sportski događaj u svijetu. Danas ima nekoliko takvih utrka u Americi, Švicarskoj, no svi oni puno godina kasne za Varaždinom. Pozivam Varaždince da se prijave i na jedinstven način počnu novu godinu – pozvao je Koščak.

Više informacija na: http://varazdin-sport.hr/pocele-prijave-41-novogodisnju-utrku/.

23. 11. 2018.