2,5 milijuna kuna za obnovu varaždinskih sportskih objekata

Čehok, Avar, Runac i Koščak obišli stadion Sloboda

27. 04. 2018.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, sa zamjenikom Zlatanom Avarom, u pratnji predsjednika i glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alena Runca i Patrika Koščaka, danas je obišao stadion Sloboda čija je unutrašnjost obnovljena.
– Nakon točno 32 godine temeljito se iznutra obnavlja stadion Sloboda. Varaždin ima veliku sreću da ima dva stadiona. To je mala poteškoća u održavanju, financijskom i organizacijskom smislu, ali važna je stvar da imamo atletski stadion i nogometni stadion. Nije se dugo ulagalo. Zahvaljujući Zajednici sad smo uspjeli preko 2,5 milijuna kuna uložiti ne samo u ovaj objekt nego i u Graberje, stadion u Zagrebačkoj i na Srednjoškolcu. Stalno sam isticao da onog trenutka kad napravimo novu dvoranu ne smije nam se dogoditi da dalje ne razmišljamo o našim sportašima i sportskim igralištima. Ovime potvrđujemo to naše opredjeljenje da jednako brinemo o svim sportskim objektima i svim sportašima – rekao je Čehok te dodao da će svi sportaši na Slobodi sada imati primjerene uvjete.
– Ovdje treniraju atletičari, nogometaši Slobode, nogometaši Varteksa ovdje igraju, tu su i borilački sportovi. Slijede obnova stadiona izvana. Kandidirali smo se za europsko atletsko klupsko prvenstvo, ovih dana se o tome odlučuje. Ako dobijemo to domaćinstvo temeljito moramo obnoviti i vanjski dio stadiona. Zahvaljujući vrijednim djelatnicima Zajednice, koje vode predsjednik Runac i glavni tajnik Koščak, četiri borilišta su obnovljena – zaključio je gradonačelnik.
Predsjednik Zajednice Runac naglasio je da je zadovoljan, ali da još nije gotovo.
– Još moramo obnoviti stadion Sloboda izvana, napraviti hidroizolaciju. Sveukupno sam jako zadovoljan. U godinu danas ostvarili smo ta četiri projekta. Bilo je u početku teže na stadionu Varteks, ali to smo riješili i sada se vidi rezultat. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pomaže sportašima, osigurava im što bolje uvjete za njihove trenažne procese i natjecanja. Organizacijom većih natjecanje pokazat ćemo da je Varaždin po samim uvjetima u hrvatskom vrhu – dodao je Runac.

sloboda 6 sloboda 1 sloboda 5 sloboda 3 sloboda 2

27. 04. 2018.