2. Aquacity Challenge: Uzbudljivi sportski događaj na jezeru Aquacity!

TK Sjever i TK Marathon 95

28. 07. 2023.

U nedjelju, 6. kolovoza 2023., na jezeru Aquacity u Varaždinu održat će se “2. Aquacity Challenge”, uzbudljiv sportski događaj koji će privući brojne ljubitelje triatlona iz cijele Hrvatske i inozemstva.

U organizaciji Triatlon kluba Sjever i Trkačkog kluba Marathon 95, spektakl će okupiti preko 100 sportaša različitih profila, spremnih testirati svoje granice u raznim disciplinama.

Ovogodišnji “Aquacity Challenge” donosi nekoliko noviteta uključujući i dužu utrku – olimpijski triatlon, akvabicikl te akvatlon za najmlađe. Olimpijski triatlon, koji je ujedno i disciplina na Olimpijskim igrama, zahtjeva iznimnu izdržljivost i spaja 1500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja.

Jedna od atrakcija događaja je akvabike, nova disciplina u svijetu triatlona, koja je već privukla pažnju brojnih zaljubljenika u ovaj sport, a upravo je u sklopu “Aquacity Challenge-a 2022” održana prva službena utrka te discipline u Hrvatskoj. Utrka spaja 1 km plivanja i 24km biciklizma, pružajući izazov i iskusnijim triatloncima.

Za najmlađe sportaše tu je akvatlon, utrka koja kombinira plivanje i trčanje.

Sponzori ovog sportskog događaja su Bim Sport, Decathlon, Keindl, Laprimafit, Quest , Vindija i Veterinarska stanica Prelog.

Pozvani su svi da dođu i podrže festival triatlona na sjeveru zemlje i daju mu draž kakvu zaslužuje. Organizatori su također istaknuli važnost fair-playa te su poželjeli svim natjecateljima uspješnu utrku i neka najbolji pobijede.

aquacity challenge000 aquacity challenge001 aquacity challenge003 aquacity challenge004

28. 07. 2023.