18. Varaždinska biciklijada

Nedjelja, 10.6., start na kapucinskom trgu u 10 sati

05. 06. 2018.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizira tradicionalnu, 18. Varaždinsku biciklijadu u nedjelju, 10. lipnja 2018. godine.
Pokrovitelj je Grad Varaždin, a pomoć u organizaciji pružaju Biciklističko društvo „Sloga“ s tehničkom pomoći biciklistima po potrebi, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-Ogranak Varaždin, URV 1. brigada “Tigrovi”, Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma”, Udruga specijalne jedinice policije PU Varaždinske “Roda”, Udruga pripadnika 104. brigade ZNG-a, Dragovoljačka oružana skupina “Orion” te Postaja prometne policije Varaždina koja će brinuti za sigurnost biciklista.
Start je u 10 sati na Kapucinskom trgu, a vozi se Vrazovom ulicom i Hallerovom alejom do Nove Vesi te cilja u Zelendvoru, gdje se nastavlja prigodno druženje. Povratak sudionika je u poslijepodnevnim satima, prema vlastitom izboru, bez policijske pratnje. Policija podsjeća da djeca mlađa od 9 godina na javnim prometnim površinama ne smiju samostalno upravljati biciklom, da djeca od 9 do 14 godina starosti smiju samostalno upravljati biciklom, ali uz pratnju roditelja, a sva djeca do 16 godina starosti moraju nositi zaštitnu kacigu, što preporučamo i ostalim sudionicima.
Svaki sudionik dobiva šiltericu s otisnutim logom Biciklijade te bočicu (0,5l) vode, a u Zelendvoru će biti pripremljen grah za sve.
Iz Zajednice pozivaju sve, od najmlađih do najstarijih, koji mogu klačiti, na obiteljsku biciklijadu bez žurbe.

BICIKLIJADA PLAKAT 2018 a3

05. 06. 2018.