18. Varaždinska biciklijada

Nedjelja, 10. lipnja, Kapucinski trg, 10 sati

07. 06. 2018.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizira tradicionalnu, 18. Varaždinsku biciklijadu u nedjelju, 10. lipnja 2018. godine.
Pokrovitelj je Grad Varaždin, a pomoć u organizaciji pružaju Biciklističko društvo „Sloga“ s tehničkom pomoći biciklistima po potrebi, Parkovi, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Varaždin, URV 1. brigada „Tigrovi“, Udruga veterana 7. gardijske brigade „Puma“, Udruga specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“, Udruga pripadnika 104. brigade ZNG-a, Dragovoljačka oružana skupina „Orion“ te Postaja prometne policije Varaždina koja će brinuti za sigurnost biciklista.
Biciklijadu su u četvrtak u Gradskoj vijećnici najavili zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, predsjednik i glavni tajnik Zajednice Alen Runac i Patrik Koščak te predsjednik UDVDR – Ogranak Varaždin Krasnodar Kišur i predsjednik Udruge veterana „Puma“ Robert Puja.
– Zadatak je Zajednice da, kao što se uključila u stvaranje uvjeta natjecateljima, pruži i programe rekreativcima. Tako je jedan od naših doprinosa zajednici i vježbanje na Slobodi. A vjerujem da će i ova biciklijada biti lijepa manifestacija za građane Varaždina. I mogu najaviti da ćemo i dalje održavati tu tradiciju – rekao je Runac, dok je Koščak dodao da se prvenstveno radi o obiteljskom događaju, vožnji bicikla na ruti od 14 kilometara koja nije prezahtjevna, a za sve sudionike je besplatna uz osiguranu vodu i grah.
Puja je naglasio da je zajednička organizacija biciklijade nastavak uključivanja branitelja u društvo, a Kišur je dodao da branitelji i Zajednica sportskih udruga otprije surađuju na organizaciji različitih sportskih manifestacija.
– Lijepo je vidjeti da u gradu postoji suradnja u svim segmentima društva. Ako postoji dobar dogovor i dobar odnos, moguće je zajedno raditi na dobrobit svih nas. Ova biciklijada je takav primjer. Prekrasno je vidjeti da i kultura i sport i neki drugi sadržaji izlaze na ulice, s ljepšim vremenom grad se budi. Pozivam građane da nam se pridruže u nedjelju na biciklijadi – pozvala je Malenica.
Start je u 10 sati na Kapucinskom trgu gdje će se u suradnji s policijom moći registrirati bicikli. Vozi se Vrazovom ulicom i Hallerovom alejom kroz Novu Ves do cilja u Zelendvoru, gdje se nastavlja prigodno druženje. Povratak sudionika je u poslijepodnevnim satima, prema vlastitom izboru, bez policijske pratnje.
Organizatori podsjećaju da djeca mlađa od 16 godina moraju nositi zaštitnu kacigu.

07. 06. 2018.