14. Sportski susreti triju gradova završili u Zalaegerszegu

Zajednica sportskih udurga Grada Varaždina

12. 12. 2018.

Nastupom u ponedjeljak, 10. prosinca, u Zalaegerszegu, varaždinski srednjoškolci završili su ovogodišnje sudjelovanje u „Sportskim susretima triju gradova“, natjecanju srednjoškolaca triju država – Hrvatske, Slovenije i Mađarske.
Riječ je o međunarodnoj sportskoj suradnji koju 14 godina zaredom organiziraju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportska zveza Lendava i Zajednica sportova iz Zalaegerszega. Svake godine dvjestotinjak srednjoškolaca natječe se u šest različitih sportova.
Tako su u Mađarskoj održana natjecanja u kuglanju i košarci. Varaždinske srednjoškolce u kuglanju je vodila Darinka Bunić, trenerica Ženskog kuglačkog kluba „Varaždin“, a u košarci Velimir Mudri, trener Košarkaškog kluba „Vindija“, s kojim je u pratnji bio i predsjednik KK „Vindija“, Nino Gregorina. U kuglanju su se natjecali i djevojke i mladići. Iako prvenstveni cilj nije rezultat već sportsko druženje i prekogranična suradnja, ostat će zabilježeno da je prvo mjesto pripalo domaćinima, drugo Varaždincima, a treće srednjoškolcima iz Lendave. Istovjetan je poredak bio i u košarci, u kojoj su se natjecali mladići.
Susret u Zalaegerszegu bio je treći, nakon što je Lendava 11. listopada ugostila srednjoškolce-sportaše u atletici i odbojci. U skoku u dalj, bacanju kugle te trčanju na 100 i 800 metara, mješovitu varaždinsku ekipu vodio je Nenad Pavliček, trener AK „Sloboda“, a mješovitu odbojkašku ekipu Ivica Đolonga, trener OK „Kitro Varaždin“. U oba sporta Varaždinci su bili najbolji, ispred Zalaegerszega i Lendave.
Podsjetimo, u Varaždinu je 25. listopada održano natjecanje u badmintonu za djevojke i mladiće te u malom nogometu za mladiće.
– Cilj susreta mladih sportaša triju gradova je druženje i prekogranična suradnja, a kroz susrete njihovih voditelja i pratnje cilj je i razmjena trenažnih i natjecateljskih iskustava u sportu te nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. Također, koristimo i priliku za upoznavanje drugih kultura i jezika. Uz zajednički ručak redovno je organiziran i razgled grada ili posjet nekoj kulturnoj znamenitosti domaćina – ističe Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.
Nakon uspješne organizacije ovogodišnjih 14. Sportskih susreta triju gradova, sportski prijatelji iz Zalaegerszega, Lendave i Varaždina počinju s pripremama za organizaciju jubilarnih, 15. susreta koji će se održati u 2019. godini.

zsugv sportski susreti 3 zsugv sportski susreti 2 zsugv sportski susreti 1

12. 12. 2018.