13. Sportski susret triju gradova

Varaždin, Zalaegerszeg, Lendava

12. 10. 2017.

Varaždin je u četvrtak, 12. listopada, bio domaćin 13. Sportskom susretu triju gradova – Lendave, Zalaegerszega i Varaždina. Bio je to prvi susret učenika srednjih škola iz triju gradova u Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj u ovoj školskoj godini.
U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mladi su se sportaši natjecali u atletici i kuglanju, u obje konkurencije, i mladića i djevojaka.
„Cilj ovih susreta je duženje djece i uspostavljanje veza između tri grada i tri nacije. Dobrosusjedsku suradnju njegujemo kroz sportske susrete što je možda i najbolji način povezivanja mladih. Održavanje susreta već 13. godinu najbolji je dokaz da to funkcionira“, istaknula je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici.
Luka Ilčić, učenik varaždinske Prve gimnazije, prvi je put sudjelovao na ovim susretima, u skoku u dalj na poziv svog atletskog trenera.
„Iako je ovo sportsko natjecanje, rezultat nije toliko u prvom planu. Važnije je druženje i upoznavanje. Zato je i atmosfera opuštenija nego na ‘pravom’ natjecanju“, rekao je Luka.
Ipak, i u opuštenoj atmosferi bilježili su se rezultati. U atletskim natjecanjima na stadionu „Sloboda“, na 100 i 800 metara, u bacanju kugle i u skoku u dalj, najuspješniji su bili Varaždinci, ispred kolega iz Zalaegerszega i Lendave. I u natjecanju u kuglanju, održanom u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi, poredak je bio jednak. Tako je i ukupni poredak na kraju bio: Varaždin, Zalaegerszeg, Lendava.
Varaždinske kuglače vodili su Darinka Bunić i Samir Borčak, a atletičare Nenad Pavliček.
Nakon Varaždina srednjoškolci iz triju gradova susrest će se u Lendavi, gdje će se natjecati u odbojci i streljaštvu, a potom u Zalaegerszegu, koji će biti domaćin natjecanjima u nogometu i košarci.

kuglanje

12. 10. 2017.