13 medalja na domaćem 12. Kupu Sveti Nikola

Karate klub Varaždin

27. 11. 2016.

U Varaždinu je u subotu, u organizaciji Karate kluba Varaždin, održan jak međunarodni karate turnir, 12. Kup Sveti Nikola, koji je u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi okupio više od 400 natjecatelja i natjecateljica iz 57 klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ovako veliki broj natjecatelja potvrdio je status koji turnir ima već godinama. Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih sportskih manifestacija kroz godinu u Varaždinu.
Unatoč jakoj konkurenciji u gotovo svim kategorijama, karatistice i karatisti KK Varaždin ostvarili su sjajan rezultat osvajanjem tri zlatne, isto toliko srebrnih te sedam brončanih medalja.
Do zlata su stigli Dorian Kalajdžija, Leona Gulija i Teodor Belaj. Dorian je u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg u finalu bio bolji od aktualnog kadetskog viceprvaka BiH, Riana Hamzića. Varaždinci su pokazali dominaciju u toj kategoriji jer su brončane medalje osvojili Mateo Jakopanec i Tibor Kovačić. Tibor je broncu osvojio i u kategoriji učenika iznad 46 kg. Leona je u finalu kategorije učenica do 44 kg pobijedila Paolu Bitunjac iz Karlovca 1969. Teodor je u kategoriji cicibana do 22 kg u finalu bio bolji od klupskog kolege Lea Petrica.
Tin Herceg osvojio je srebrnu medalju u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. U finalu je bolji bio Leo Lazara iz riječkog 9. zmaja. U istoj kategoriji Lovro Rozman stigao je do bronce pobjedom protiv aktualnog prvaka Hrvatske, Dominika Kučana iz Velike Gorice. Treće srebro za Karate klub Varaždin osvojio je Matija Matić u kategoriji cicibana iznad 26 kg. Bolji od njega bio je Petar Slukić iz čakovečkog Globusa.
Bronce su za varaždinski klub osvojili i Luka Erceg kod kadeta iznad 70 kg te Manuel Lukačić i Adam Cestar u kategoriji cicibana do 26 kg.
Na turniru su nastupili i Alen Zagorec, Luka Salihović, Luka Hrupački, Marin Dilber, Jura Nikšić, Matteo Redžić, Vito Weiser, Ema Brkinjač, Rija Lukman, Lana Tumpa, Fran Keretić, Franjo Mlinarić, Marsel Stančin, Lana Kipa, Ana Radev i Fran Zebec. Za većinu njih bio je ovo jedan od prvih nastupa na nekom od natjecanja i stjecanje značajnog iskustva.
Zahvaljujući odličnim rezultatima i osvajanju čak 13 medalja, Karate klub Varaždin u ukupnom je poretku zauzeo sjajno 4. mjesto između 57 klubova.
O važnosti ovog turnira govori i podatak da je na njega stigao Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i Glavni tajnik Europske karate federacije. Za organizaciju turnira imao je samo riječi pohvale. Naglasio je važnost karate u Hrvatskoj te činjenicu da je naša zemlja pozicionirana na četvrtom mjestu u Europi te osmom u svijetu kada su u pitanju rezultati.
Već dugi niz godina potporu u organizaciji turnira pruža Grad Varaždin. Predsjednik Gradskog vijeća, Josip Hehet, koji je i otvorio turnir, čestitao je unaprijed svim osvajačima odličja na njihovom uspjehu dok je brojnim pristiglim natjecateljima iz drugih dijelova Hrvatske te BiH-a zaželio da iz Varaždina ponesu lijepe uspomene.
Zadovoljan uspjehom svojih natjecatelja, ali i organizacijom turnira, bio je i prvi čovjek KK Varaždin i direktor turnira, Esad Garibović. Naglasio je veliku tradiciju ovog turnira koji se kroz svojih dvanaest dosadašnjih izdanja pozicionirao na “sportskoj karti” regije. Zahvalio se, osobno i u ime KK Varaždin, pokrovitelju turnira, Gradu Varaždinu te sponzorima: Gradskoj tržnici Varaždin, poslovnom sustavu Vindija, Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Savezu športova Varaždinske županije te Servisu za hidrauliku Herceg.

27. 11. 2016.